7 science fiction-concepten die in de toekomst werkelijkheid worden

Redditor Rob_Stone vroeg aan wetenschappers welke bizarre wetenschappelijke concepten in de toekomst werkelijkheid zoude...

Redditor Rob_Stone vroeg aan wetenschappers welke bizarre wetenschappelijke concepten in de toekomst werkelijkheid zouden kunnen worden. Op Reddit ging het los en kwamen er een aantal bizarre gesprekken op gang. Wetenschappers uit verschillende velden gaven aan welke ontwikkelingen ze al gespot hadden.

Als we maar ver genoeg in de toekomst reizen kunnen we natuurlijk overal over speculeren maar de onderstaande 7 dingen zouden binnenkort al mogelijk zijn.

1. Nieuwe organen aan laten groeien

In de biomedische wetenschap wordt er momenteel hard gewerkt aan de regeneratie van organen. Heb je een door de drank half afgestorven lever? Mogelijk kunnen wetenschappers in de toekomst een nieuwe lever laten groeien met stamcellen en deze in een patiënt plaatsen. Zelfs een nieuw hart zou in een laboratorium ontwikkeld kunnen worden. Bizar doch handig.

Ach, en dan zal het ook niet zo lang meer duren voordat jouw ideale vrouw uit de computer rolt, zoals in de cultfilm Weird Science (1985).

https://www.youtube.com/watch?v=9qd04u2Yj44

Lees ook: Back to the future op de Jawa 350

2. Echt vlees zonder dieren nodig te hebben

Vroeg of laat gaat het gebeuren dat we niet meer genoeg vee kunnen houden om de gehele populatie van vlees te voorzien. Het is wetenschappers al gelukt om een hamburger in een laboratorium te ontwikkelen. Begin met de standaard cellen en laat hetgeen vervolgens groeien. Momenteel is het dus al mogelijk maar nog te duur voor massaproductie.

https://www.youtube.com/watch?v=jJrSdKk3YVY

3. Andere planeten bevolken met robots

Er zijn al nano-robots die in staat zijn om producten en zelfs andere nano-robots te maken. Ook wordt er al onderzoek gedaan naar manieren om mensen kunstmatig te ontwikkelen. Wacht even, dat betekent dus dat het mogelijk is dat je niet uit je moeder, maar uit een lab komt.

Deze ideeën worden mogelijk in de toekomst gecombineerd. Stuur nano-robots met menselijk DNA de ruimte in naar verschillende planeten en laat ze daar de boel zelf koloniseren. De robots zorgen er vervolgens voor dat er mensen komen door deze uit te broeden in een laboratorium. Klinkt als een slechte film maar het zou werkelijkheid kunnen worden.

4. De Cloud City uit Star Wars namaken

Je weet wel, die stad waar Han Solo uiteindelijk bevroren raakt. We kunnen mogelijk in de toekomst zwevende gebouwen bij Venus bouwen. Op de planeet zelf kunnen we niets, maar als je 50 kilometer in de atmosfeer omhoog gaat kom je bij aangename temperaturen en een zwaartekracht die vergelijkbaar is met die op aarde. Een stad in de lucht bij Venus, wie weet komt het er ooit eens van.

5. Een droommachine

Bizar, vet, een beetje eng. Japanse wetenschappers werken momenteel aan een droommachine die jouw dromen kan opnemen alsof het een videorecorder is. Later kun je op gemak jouw dromen terugkijken. Misschien dat je psycholoog er wat mee kan.

6. Skynet

We leren niets van de fouten die we hebben gemaakt met Terminators en dus gaan we hartstikke dood. Binnenkort is het misschien mogelijk om een menselijk bewustzijn na te maken in een computer.

Ja dan krijg je dus een computer die zelfbewust is en net als jou denkt alleen dan een miljoenmiljard keer slimmer is. Wetenschappers hebben al hele simpele vormen van het menselijk brein kunnen simuleren en gaan daar stug mee door totdat onze broodroosters in opstand komen.

7. Teleportatie

Je zag het in Star Trek en vervolgens in alle science-fiction films die volgden: teleportatie. Het zal nog heel lang duren voordat we onszelf van A naar B verplaatsen zonder niet fysiek te reizen, maar met niet levende objecten is het eerste moment nabij.

https://www.youtube.com/watch?v=T4AQSyniVsM