Cocktails met bier combineren? Probeer de Dark 'N' Stoutly

De meeste mensen kennen ongetwijfeld de Dark 'N' Stormy. De cocktail met donkere rum, gemberbier en limoensap. Laten we...

De meeste mensen kennen ongetwijfeld de Dark 'N' Stormy. De cocktail met donkere rum, gemberbier en limoensap. Laten we er een twist aan geven met Guinness. 

Biercocktails zijn eigenlijk nog niet echt een ding. Meestal blijven de cocktailkaarten beperkt tot de bekende Mojito's, Margarita's en Cosmopolitans. Op zich niet zoveel mis mee maar er is ruimte voor verbetering. Wanneer je opzoek bent naar cocktails met bier dan kom je doorgaans helemaal van een koude kermis thuis. Die zijn bijna nergens te vinden. Wij houden wel van een experimenteel drankje dus we dronken vandaag de Dark 'N' Stoutly.

Lees ook: Alles over de ultieme mannencocktail de Old Fashioned

Het Recept

- 45 ml Gosling's Black Seal Rum

- 20 ml gembersiroop

- een halve limoen

- een blik/fles Guinness (of een andere stout)

Stop de rum, siroop en het limoensap in een shaker met ijs. Shake tot de shaker ijskoud is en er condens ontstaat aan de buitenkant. Strain het geheel in een pint-glas dat tot de helft vol zit met ijsblokjes. Voeg tenslotte de Guinness toe tot het glas vol zit en garneer het geheel met limoen.

Word een expert

Biercocktails zijn voor vele nog onbekend terrein. Dit drankje laat direct aan jouw gasten zien dat jij weet waar je het over hebt en dat je iets unieks kan klaarzetten. Iedereen kan een White Russian als digestief op tafel zetten maar hier wordt zeker weten langer over nagesproken. Gebruik overigens geen IPA in biercocktails, dit gaat meestal te veel overheersen. In plaats van een pint-glas kun je ook een zogeheten Goblet-glas gebruiken. Dit ziet er toch wat leuker uit. Een extra tip nog: bewaar de helft van de limoen nadat je deze uitgeperst hebt met een citruspers. Druppel hier Angustora Bitters overheen tot het vruchtvlees bruin geworden is, gebruik dit vervolgens als garnering.