'Goddelijke' supercar Saleen komt terug met 1000 pk

De enige Amerikaanse supercar, de Saleen S7, is alweer zeven jaar geleden uit productie genomen. Saleen won tussen 1996...

De enige Amerikaanse supercar, de Saleen S7, is alweer zeven jaar geleden uit productie genomen. Saleen won tussen 1996 en 2002 ieder jaar verschillende wedstrijden en kampioenschappen, waaronder de 24 uur van Le Mans. Dat moet gevierd worden. Of heeft Saleen gewoon geld nodig?

Het gaat namelijk niet zo best met de Amerikaanse autobouwer, die oorspronkelijk vooral aan musclecars knutselde. Vanuit het niets verraste het bedrijf vriend en vijand met de S7 die zich met zijn 7 liter V8 motor een waardige GT-racer mocht noemen. Nu, twintig jaar later, zit het bedrijf diep in de nesten en staan de schuldeisers aan de deur te rammelen voor tien miljoen euro.

Lees ook: Aston Martin en Red Bull bouwen snelste auto ooit: de AM RB 001

Hoe dan ook: nu brengen ze zeven exemplaren van de vernieuwde S7 uit. Vandaar de toevoeging LM voor Limited Edition. De Saleen S7 LM krijgt weer een 7 liter twin-turbo V8 motor, die 1000 pk aan vermogen oplevert.

De topsnelheid ligt boven de 400 kilometer per uur. Het interieur is compleet vernieuwd en het stuur en heeft een 'performance upgrade' gekregen. De prijs is nog niet bekend.

Goddelijke bak

Jim Carrey kocht ooit een exemplaar, zijn eigen auto werd gebruikt in de film Bruce Almighty.

https://www.youtube.com/watch?v=iP_d-tWQTJ4

Foto's

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="173011,173013,173015"]