Playboy tipt: dit zijn dé beste films van 2023

Niks te doen met de feestdagen? Dit zijn de beste films van 2023; streamen maar!

films

De kerstdagen doorbrengen met familie? Zeker niet, jij hebt wel wat beters te doen. Je kunt toch niet 2023 afsluiten zonder deze pareltjes gezien te hebben? Dit zijn de tien beste films van het afgelopen jaar en jij kent ze natuurlijk allemaal.

Oppenheimer

De best bezochte biopic ooit. En terecht. Meesterfilmer Christopher Nolan onthult het intense leven van de briljante wetenschapper J. Robert Oppenheimer, vertolkt door een vrij ingeteerde Cillian Murphy. De atoombom creëren bleek een explosieve prestatie.

Killers of the Flower Moon

Deze epische film is eigenlijk zoals het Real Madrid van de jaren nul. Je weet vooraf al dat het ensemble onoverwinnelijk is. Martin Scorsese brengt Leonardo DiCaprio en Robert De Niro samen voor een onthullend drama over de Osage-moorden in de jaren 1920, waar hebzucht en moord hand in hand gaan. Wel even plassen van tevoren.

Napoleon

Hier vinden we nog een vitale tachtiger (Ridley Scott) op de regiestoel. Joaquin Phoenix mag zijn gekte kanaliseren in de figuur van Napoleon, die zijn grootheidswaanzin etaleert op het slagveld en ten paleize.

AIR

Ben Affleck regisseert dit waargebeurde verhaal over Nike en Michael Jordan, een meeslepend drama, met sterke eighties-feel en zijn vriendje Matt Damon.

Reptile

Topthriller. Een geharde detective (Benicio del Toro natuurlijk) ontdekt een complex web van list en bedrog als hij op zoek gaat naar de waarheid achter de brute moord op een jonge makelaar. Ook leuk om Alicia Silverstone weer eens prominent terug te zien.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek meer van de beste films van 2023