Playboy tipt: dit zijn de films die je deze maand gezien moet hebben

Een nieuwe Expendables, Emily Blunt in een bazig mantelpakje en de nieuwste Leonardo DiCaprio: dit zijn de drie films die je deze maand absoluut niet mag missen.

film

Expendables

De Expendables zijn terug (de teller staat alweer op vier) en de anabole oudjes worden nu aangevuld met een nieuwe generatie ijzervreters. Het elite huurlingenteam van Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture en Sylvester Stallone (uiteraard) wordt namelijk uitgebreid met onder andere 50 Cent, Megan Fox, Andy Garcia en Iko Uwais. Daarmee krijgt de term vers bloed een vrij nieuwe en ironische dimensie. De ploeg moet in actie komen bij een samenzwering die zal leiden tot een nucleair conflict, waardoor WOIII onvermijdelijk lijkt. Nou, dan moet je dus net de Expendables hebben, die gaan daar in de 2.0-opstelling een stokje voor steken.

Expendables is op dit moment te zien in de bioscoop.

Pain Hustlers

Wij zijn fan van Emily Blunt. Ze is classy en sexy tegelijk, doorgaans in karakterrollen. We zien haar bij voorkeur in zo’n bazig mantelpakje. Nou, dat heeft Emily aan in Pain Hustlers, waarin ze een alleenstaande moeder speelt die net haar baan verloren is. De toevallige ontmoeting met een vertegenwoordiger van Big Pharma (Chris Evans) lijkt dan een verlossing, maar aan al haar nieuwe verdiensten zit een zwart randje. Ondertussen raakt ze verstrikt in een gevaarlijk afpersplan. De omgang met haar losgeslagen baas (Andy Garcia, geweldig!), de verslechterende medische toestand van haar dochtertje en een groeiend besef van de verwoesting die haar werkgever veroorzaakt, dwingt haar nog eens goed in de spiegel te kijken.

Pain Hustlers is vanaf 27 oktober te zien op Netflix.

Killers of the Flower Moon

In deze meeslepende misdaadsaga kruist echte liefde het pad van laaghartig verraad, als er net olie is gevonden in een reservaat van de Native-Amerikanen. Het verhaal speelt zich af in 1920, toen de vondst van olie deze oorspronkelijke bewoners van de Osage Nation een van de rijkste volken ter wereld maakte. En dat trekt natuurlijk de nodige aandacht, vooral van witte geldzoekers. Door misdaad en moord wordt de Osage Nation snel zoveel mogelijk geld afhandig gemaakt. En in het midden van al dit drama ontstaat een onwaarschijnlijke romance tussen het personage van Leonardo DiCaprio en Lily Gladstone. Een Oscar-waardige vertaling door film-vader Martin Scorsese van een waargebeurd verhaal.

Killers of the Flower Moon is vanaf 19 oktober in de bioscoop te zien.