Drie Tequila's die je geproefd moet hebben

Van hoofdpijnopwekkend shotje tot kostbaar drankje: tequila is meer dan alleen een snelle manier om je geheugen te verli...

Van hoofdpijnopwekkend shotje tot kostbaar drankje: tequila is meer dan alleen een snelle manier om je geheugen te verliezen. Je kan er zelfs van genieten (ja, echt), en dat zonder zout en citroen. Je moet alleen wel de juiste soort kiezen.

Toegegeven: tequila heeft een slechte reputatie. Dit komt door de gemakkelijk te verkrijgen slechte agave-varianten en merken, en de hoofdpijn die ze met zich meebrengen.

Lees ook: Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic: vrijmibo-cocktail van Sergio Herman

Nu in de Verenigde Staten echter de vergelijkbare drank mezcal herontdekt is, is er weer hoop voor het Mexicaanse nationale drankje. We hebben drie prima varianten geproefd, zonder koppijn na afloop.

1. Padre Azul Tequila Blanco (€ 79 - exclusivedrinks.nl)

Laat je niet misleiden door het ordinaire uiterlijk, want dit is de meest klassieke tequila die je kunt krijgen. In elke Padre Azul zit de exclusieve blauwe agave, zonder toegevoegde suikers. En dat betekent: geen branderig gevoel in je keel tijdens het drinken en geen rommelige maag de volgende morgen.

2. Patron Tequila Anejo ( € 40 - drankgigant.nl)

Jackpot! Gebrouwen in de tequilaprovincie Jalisco en vanuit metropool Las Vegas de wereld in geholpen. De Patron rijpt langer dan een jaar op witte eikenhouten vaten, wat hem de goudbruine kleur en de vanille-karamelsmaak oplevert. Een mannelijk alternatief voor zoete likeuren.

3. Tequila Herradura Blanco (€ 32 - drankdozijn.nl)

De Herradura Blanco is 45 dagen op de fles gerijpt en een echte citrusbom. Het fruitige karakter komt het beste tot zijn recht in het cocktailglas met Cointreau, verse limoensap, een zoutrandje en jouw pilotenzonnebril op je neus. Een perfecte cocktail voor aan het zwembad.