Vrijmibo-cocktail: Tequila Tarantino

Als je aan één iemand in Hollywood een shot over kan laten, dan is het wel Quentin Tarantino ?

Tequila Tarantino

Als je aan één iemand in Hollywood een shot over kan laten, dan is het wel Quentin Tarantino ? meester van de Mexican Stand-Off.

Het verhaal

Iedereen heeft zo zijn eigen favoriete Tarantino-scène. Wel, de favoriet van de Playboy-redactie is de eindscène van Reservoir Dogs, oftewel de Mexican Stand-Off. Dat ze zo met z’n drieën de pistolen op elkaar gericht houden en dat niemand overleeft. Sorry als je ‘m nog niet gezien hebt, maar dát zou pas een schande zijn. Om het goed te maken hebben we een pittige tequila-tonic voor je, die precies de naam draagt van die legendarische scène.

Het recept

–  90 ml Thomas Henry tonic

–  35 ml Sauza Hornitos

–  20 ml grapefruitsap

– 15 ml limoensap

– 2 druppels tabasco

– blauwe bessen

– schijfje grapefruit

Schenk de tequila, grapefruitsap, limoensap en tabasco in een shaker met ijs, shake tot de shaker koud is, en strain de inhoud in een gekoeld glas. Voeg de tonic toe en garneer met de blauwe bessen aan een prikker en een schijfje grapefruit.

Word een expert

De Mexican Stand-Off is een drankje dat tequila en citrus perfect combineert, een perfecte match voor het warme weer dat eraan zit te komen. De cocktail is smaakvol en verfrissend, zo begin je je weekend met een knal.