Zo maak je de perfecte Eggs Benedict (althans, volgens Martijn Krabbé)

Een eitje bakken kan iedereen. Maar een klein beetje extra moeite levert een e?cht kostelijk katerontbijtje op...

Een eitje bakken kan iedereen. Maar een klein beetje extra moeite levert een e?cht kostelijk katerontbijtje op.

Of je nou geheelonthouder bent of gewoon je wekelijkse zondagse kater beleeft, een Eggs Benedict is altijd een goed idee. Het recept hieronder komt uit de koker van Martijn Krabbe?, die het liet optekenen in Good Food Book #3.

Verder staan er nog 49 topkoks en bekende kookfanaten in het boek, waarvan de opbrengsten deels naar kinderen in Malawi gaan. Jij een origineel (anti-kater)recept, zij een voedzame maaltijd.

Recept (voor 4 personen)

  • 2 muffins of kadetjes
  • 4 plakken goede ham
  • 4 kakelverse eieren
  • 4 el gezouten roomboter
  •  8 el mayonaise
  •  2 tl dijonmosterd
  • halve citroen
  •  verse bieslook (of basilicum)

Bereiding

Snijd de muffins of kadetjes in tweee?n en doe ze 5 minuten in de oven op 180 graden. Zet ondertussen een steelpannetje op het vuur met een laag water van 5cm.

Doe er een scheutje azijn bij, dan stolt het ei beter. Haal de broodjes uit de oven, leg ze op de bordjes en doe er een plak ham op. Breek voorzichtig de eieren en vlij ze in het water zonder de dooier te breken.

Laat zachtjes pruttelen tot het bovenop een beetje gestold is. Het is heel belangrijk dat de dooier vanbinnen zacht blijft. Neem met een schuimspaan e?e?n voor e?e?n de gepocheerde eitjes uit de pan en leg ze op de broodjes.

Gooi het water weg en smelt de boter in de pan. Lepel de mayonaise en de mosterd erdoor. Knijp de citroen erboven uit en klop luchtig. Verdeel de warme saus over de eieren. Maal er wat peper over en garneer met kruiden.

Dit recept en ander goed voer vind je in het boek Good Food Book #3. €15,90 / fdbck.nl