Maserati betreedt met stijl de volle markt van elektrische auto's

De Maserati Alfieri heeft al enkele vertragingen achter de rug waardoor het exemplaar met de twin-turbo V6 in 2019 het d...

De Maserati Alfieri heeft al enkele vertragingen achter de rug waardoor het exemplaar met de twin-turbo V6 in 2019 het daglicht pas zal zien. Een jaar later, zo kondigde Maserati deze week aan, komt het merk met de elektrische Alfieri op de proppen. Tegen die tijd is de EV-markt wel een tikkeltje aan de drukke kant want ook Porsche, BMW, Jaguar, Audi en Land Rover komen tegen dan met elektronische scheurijzers. Maserati zet in op het hoogste segment.

Lees ook: MK. 1C: een privéduikboot van Nederlandse bodem

Of Porsche en Audi ook moeten wijken voor de Alfieri weten we nog niet, de tijd zal het leren maar het design is in ieder geval dik in orde. Met de Alfieri wilt Maserati ook de concurrentie aangaan met merken als Bentley en Jaguar.  Terwijl de Alfieri met de V6 motor ongeveer 500 pk zal hebben, zijn er nog geen technische details omtrent de versie die je in het stopcontact stopt. Eerder liet Fiat Chrysler-baas Sergio Marchionne het volgende weten: “Wij zouden het economische model van Tesla over kunnen nemen. We hebben het merk en de voertuigen om dat te doen,” klinkt alsof er een interessante strijd ophanden is wat betreft stekkerauto's.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="180251,180249,180247,180245,180243,180241,180239"]