Vrouwen hebben vaker orgasmes bij mannen die het waard zijn

Een nieuwe wetenschappelijke theorie stelt dat het vrouwelijk orgasme helpt bij het kiezen van een man van hoge kwalitei...

Een nieuwe wetenschappelijke theorie stelt dat het vrouwelijk orgasme helpt bij het kiezen van een man van hoge kwaliteit. Deze theorie wordt het ''mate-choice hypothesis'' genoemd. Wil jij dat jouw vrouw vaak klaarkomt, dan kun je maar beter je best gaan doen.

Lees ook: Kerstvrouwen zingen ''stille nacht'' tijdens orgasme

Vrouwen komen niet bij iedere man klaar. Bij de man die echt wat te bieden heeft gaat het ze allemaal een stuk makkelijker af. Het orgasme is dan een beloning voor het kiezen van de juiste partner. Eentje die het waard is om zijn genen via de vrouw door te geven.

Het mysterieuze orgasme van de vrouw

Waarom vrouwen een orgasme hebben is een lange tijd onduidelijk geweest. Sommige wetenschappers suggereren dat een orgasme zorgt voor het samentrekken van de spieren zodat er meer sperma wordt vastgehouden (dus grotere kans op zwangerschap). Andere wetenschappers zeggen dat het geen echt doel heeft en net zo nutteloos is als de mannelijke tepel, een orgasme is voor de vrouw dan niet meer dan een geweldige bonus.

Wanneer ben je het waard dan?

Je wilt nu natuurlijk ook weten hoe je het waard bent. Waarop wordt je geselecteerd? Dezelfde onderzoekers geven aan dat vooral humor een belangrijke factor is. De vrouwen in het onderzoek gaven aan dat ze het gemakkelijkst klaarkwamen bij mannen die humoristisch zijn. Niet voor niets gaan comedy-acteurs zoals Seth Rogen, Kevin Hart en Jonah Hill met de mooiste vrouwen ter wereld terwijl ze niet de allerknapste zijn. Dit onderzoek wordt ondersteund door eerder onderzoek uit 2014 waaruit bleek dat vrouwen met een grappige partner vaker seks hebben dan vrouwen met een minder lollige vent. Humor alleen is natuurlijk niet genoeg. De vrouwen die hun vent grappig vinden vertelden ook dat hun partners intelligent, populair en creatief zijn. Mannen met deze eigenschappen hebben vaker voldoende zelfvertrouwen om de lolbroek uit te hangen. Intelligentie werd als het allerbelangrijkst beschouwd, dat leidt namelijk al snel naar succes, zelfvertrouwen en de mogelijkheid om voor de vrouw te zorgen. Intelligente mannen zorgen ook vaak voor intelligentie kinderen, en dat vindt de vrouw logischerwijs behoorlijk belangrijk. Dus wil je de vrouw laten klaarkomen? Wees slim, grappig, heb zelfvertrouwen, zorg voor een succesvol leven en doe je best in bed. Dat is alles. Appeltje eitje toch?