20 vragen aan Willie Wartaal: 'Ik heb altijd van de bad guys gehouden'

Olivier Locadia, beter bekend als Willie Wartaal, heeft een nieuw programma op on demand-platform KPN Presenteert en is...

Olivier Locadia, beter bekend als Willie Wartaal, heeft een nieuw programma op on demand-platform KPN Presenteert en is deze maand nog als pop te bewonderen in een musical over De Jeugd. Twintig vragen aan 'die dikzak van Watskeburt'.

1 Je gaat Willie’s Wheels presenteren. Wat is dat?

Ik ga een populaire Nederlandse artiest ophalen in een auto die speciaal voor die artiest is uitgekozen en dan rijden we naar een fan. Die krijgt een verrassingsoptreden. Feelgood-tv, we hebben al een paar toffe afleveringen gedraaid. Ik hoop dat mensen het leuk vinden.

Lees ook: 20 vragen aan Rico Verhoeven: 'Badr Hari is er te lang uit geweest'

2 Badr of Rico?

Badr man! Honderd procent. Heel simpel, hij is de bad guy. Ik hou daarvan. Kijk, Messi was eerst altijd heel netjes en nu heeft-ie ineens een baard, blond haar en tatoeages. Als ik hem zie, denk ik alleen maar: jij bent niet die gast. Hij is daar opeens mee gekomen, omdat het in is. Ik heb altijd van de bad guys gehouden: Maradona en Gascoigne, die leipe nigga’s. Brave sporters kunnen me gestolen worden. Die lege voorgeconstrueerde zinnen na een voetbalwedstrijd. Niemand die ooit zegt: ‘Ik was echt slecht, ik heb kut gespeeld’.

3 Welke auto rij je?

Een matgroene Volvo V60. Heb ik er zelf op laten plakken, omdat ik dat voor die auto echt een toffe kleur vind. Het is ook wel grappig, want eigenlijk is het een hele saaie familieauto. Met die matgroene sticker erop willen mensen altijd zien wie erin zit. Gaan ze gekke dingen doen op de snelweg. Om te kijken wie er in die auto zit. Niet om een wedstrijd aan te gaan, want dat is niet het gevoel dat Volvo oproept bij mensen. Het is een relaxte diesel met leren bekleding. Heel veel mensen steken hun duim op. Ik probeer steeds minder oogcontact te maken, anders blijf ik maar knikken en hoi zeggen.

4 Wat heeft het verse vaderschap je gebracht?

Dat er eindelijk regelmaat in mijn leven is. Elk mens is daaraan toe. ’s Avonds moet je naar bed en ’s morgens moet je opstaan. Daia is nu acht maanden en ze wordt niet meer wakker ’s nachts, zwaar relaxed. Ik heb een heel relaxed kind. Zo blijft het vast niet. Mijn vriendin heeft die naam verzonnen, geen idee hoe ze eraan komt. Ik had een goeie jongensnaam, maar het werd een meisje. Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt. Zij gaat ook gewoon kickboksen.

5 Iedereen van de Jeugd heeft nu een kind. Is dat het einde?

Nee. Ik weet dat kinderen vaak dingen verpesten, maar dit gaat ze niet lukken. Moeten ze toch iets meer drugs voor gebruiken. Dus als ze tien zijn, praten we verder. Onze gesprekken zijn wel anders. Laatst probeerde ik Freddy nog aan de hydrofiele doeken te krijgen. Hydrofiele luiers, dat is zo’n heel zacht soort katoen en het is overal goed voor. Iedereen zou het in huis moeten hebben. Je gebruikt ze voornamelijk als doek, handdoekof als speeltje. We hebben laatst nieuwe hydrofiele doeken gekocht. Niet omdat ze op waren, maar omdat we er meer wilden. Het is katoen, het werkt gewoon.

Lees het hele interview op Blendle en in de Playboy die nu in de winkels ligt!

https://www.youtube.com/watch?v=xuO-O7qJguo