Word piloot in deze werkende killer-robot

De eerste stappen zijn gezet! In Zuid-Korea slaagde ontwerper Vitaly Bulgarov erin om deze 4 meter hoge, 1.5 ton wegende...

De eerste stappen zijn gezet! In Zuid-Korea slaagde ontwerper Vitaly Bulgarov erin om deze 4 meter hoge, 1.5 ton wegende, tweebenige robot te laten wandelen. Als jij films zoals Avatar, Alien of spellen als, Metal Gear Solid en Titanfall gezien/gespeeld hebt dan heb je er ongetwijfeld al eens van gedroomd om in een vergelijkbare machine almachtig een slagveld op te stappen.

Lees ook: Chinees bedrijf maakt werkend Iron Man-pak

Bulgarov werkte in het verleden aan films als Transformers, RoboCop en Terminator. Hij dacht dat er meer moest zijn dan enkel special-effects maken en ging voor het echte werk. In de onderstaande video zie je zijn creatie: Method-2, de eerste tweebenige robot waarin een piloot kan zitten, wandelen en de armen daadwerkelijk kan gebruiken. Het project begon in 2014 en ontving 200 miljoen dollar aan investeringen. Het apparaat moet 8.3 miljoen dollar per stuk gaan kosten. De designer werkt aan nog veel meer toffe projecten samen met het Zuid-Koreaanse Hankook Mirae Technology Robotics.

https://vimeo.com/197377521#at=2

Wie weet lopen militairen er in de nabije toekomst zo bij:

https://www.youtube.com/watch?v=xM_RnDxn5rY