Dit 'Swiss made' horloge is gemaakt van Zwitserse kaas

Wanneer je denkt dat je alle soorten horloges wel gezien hebt komt een Zwitsers horlogebouwer met een horloge gemaakt va...

Wanneer je denkt dat je alle soorten horloges wel gezien hebt komt een Zwitsers horlogebouwer met een horloge gemaakt van kaas. Zwitserse kaas natuurlijk want het is wel ''Swiss made.'' Dat is ook direct het hele punt van het horloge. Het kaas-uurwerk is een statement van H. Moser tegen de vele buitenlandse horlogemakers die de tekst ''Swiss Made'' op hun creaties zetten om de prijs op te drijven terwijl het horloge dus helemaal niet uit Zwitserland komt. De 42mm kast van kaas is met hars bewerkt zodat de kaas hard is geworden, niet stinkt en voor altijd goed blijft.

Lees ook: Het bikkelharde horloge dat je wil hebben: de keramische TAG Heuer Carrera Heuer-01

Een horloge met het ''Swiss Made'' label moet in Zwitserland gemaakt en getest zijn, dat betekent dat sommige onderdelen van het productieproces in het buitenland kunnen gebeuren. Het label ontvangt het horloge dan alsnog, deze praktijk valt niet bij iedereen in goede aarde.

In de onderstaande video zie je dat we te maken hebben met een luxemerk met humor, een zeldzaam gegeven. Er is slechts één exemplaar gemaakt en hij heeft een heftig prijskaartje: ongeveer 1 miljoen euro. Mocht het horloge verkocht worden dan wordt het bedrag gebruikt om kleine, onafhankelijke Zwitserse horlogemakers te steunen. Meer info vind je op de website van H.Moser.

https://www.youtube.com/watch?v=MXCUZYt8S5c

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="184453,184455,184457"]