Dit horloge is een stijlvolle ode aan Beatles-album Abbey Road

Vorig jaar kwam het Zwitserse Raymond Weil met een ode aan de Beatles, dit jaar komt er een nieuwe Maestro Limited Editi...

Vorig jaar kwam het Zwitserse Raymond Weil met een ode aan de Beatles, dit jaar komt er een nieuwe Maestro Limited Edition uit die het album Abbey Road uit 1969 eer aan doet. Volgens velen het beste album aller tijden.

Lees ook: Dit horloge van Hublot heeft het beste design van 2017 en is gemaakt van magisch goud

Met een oplage van slechts 3.000 stuks is het Abbey Road-horloge een heel aardig verzameluurwerk voor zowel The Beatles- als horlogeliefhebbers. De samenwerking tussen Raymond Weil en de Beatles duurt maximaal tot 2019 dus mogelijk komen er nog twee exemplaren uit maar voor het zover is focussen we ons eerst even op deze tweede Beatles hommage uit de muziek liefhebbende Weil-stal.

Het horloge heeft een roestvrijstalen kast met een kastgrootte van 39.5 millimeter. De wijzerplaat achter het saffierglas heeft het ontwerp van een langspeelplaat gekregen. Daarachter bevindt zich een mechanisch uurwerk.

Funfact, voormalig Beatle Paul McCartney is vegetariër, om die reden is er niet gekozen voor een lederen, maar voor een roestvrijstalen band. Dit valt overigens, dachten we, eerder in het straatje van een veganist, wat McCartney dan weer niet schijnt te zijn, maar dat maakt even niet uit.

Naast de Beatles werkt het horlogehuis ook aan een eerbetoon aan David Bowie en Buddy Holly. Interesse? Meer info vind je hier.

https://www.youtube.com/watch?v=OPthowh3CIs

[gallery type="square" size="medium" ids="198805,198807,198809,198811"]