Dit is de oudste veteraan en eindbaas ter wereld

Hoeveel wijsheid heb je wel niet in pacht als je maar liefst honderdtien (110!) jaar oud bent? De veteraan Richard Overt...

Hoeveel wijsheid heb je wel niet in pacht als je maar liefst honderdtien (110!) jaar oud bent? De veteraan Richard Overton heeft die leeftijd inmiddels bereikt. National Geographic besloot daarom een korte documentaire te maken over de beste man. Wat blijkt? Het is nog een echte eindbaas ook. Onder het genot van een goed glas whisky en een sigaar vertelt hij over zijn ervaring tijdens de Tweede Wereld Oorlog (hij was getuige van de aanval op Pearl Harbor), de opkomst van technologie (op die leeftijd heb je alles gezien, van de eerste T-Ford tot aan de hedendaagse Tesla en alles daartussen), hoe hij nog gewoon zijn rijbewijs heeft kunnen verlengen en hoe hij nog gewoon lekker door het leven wandelt. Deze man bouwde in 1945 zijn eigen huis en woont daar vandaag de dag nog steeds. Daar kan je alleen maar respect voor hebben.

Lees ook: Deze dakloze eindbaas is de meest stijlvolle krantenverkoper ooit

De shortdoc werd gemaakt toen hij 109 jaar oud was. Vandaag de dag is Overton 110 jaar en 271 dagen oud (geboren op 11 mei 1906). Zijn verzorger is onlangs overleden, omdat hij die zorg inmiddels wel nodig heeft is er een GoFundMe pagina opgezet waar men geld kan inzamelen zodat hij 24/7 zorg kan ontvangen. Wat is dan het geheim? Hoe wordt je de oudste veteraan van de VS terwijl je ook nog eens twaalf sigaren per dag rookt? Kijk de onderstaande video en kom erachter.

https://www.youtube.com/watch?v=BXyfCGDnuWs