Gerijpt als goede whisky: Aberfeldy viert 125-jarig bestaan met exclusieve editie uit 1998

Terug naar 1998... toen we allemaal nog jonge goden waren

Aberfeldy

Weet je nog, 1998? Dennis Bergkamp scoorde die wondergoal tegen de Argentijnen, Titanic brak alle records in de bioscoop en 'Ik wil in de Playboy'-model Kiki was nog niet eens geboren. Het is ook het jaar waarin de Aberfeldy-distilleerderij 100 jaar bestond en om dat te vieren een speciale whisky op de plank legde. En dit jaar, 25 na het 100-jarige jubileum, is het spul gebotteld en verpakt als collector’s item. Want hoewel jij misschien niet gerijpt bent als goede whisky, is deze 25 jaar oude fles vloeibaar goud dat wél.

Smaak komt met de jaren

De echte Playboy houdt van een goed glas whisky op zijn tijd. En Aberfeldy maakt van smaak en kwaliteit de hoogste prioriteit. Sinds 1898 is de distilleerderij vakkundig bezig geweest de beste smaak en kwaliteit te creëren midden in het hart van Schotland, waar de hoogste berg van Perthshire, de diepste loch en de langste vallei samenkomen. Aberfeldy werd opgericht door John Alexander Dewar, wiens werk hem tot een van de allereerste 'Whisky Baronnen' maakte, een groep pioniers die de basis legde voor de Schotse whiskywereld zoals we die nu kennen. Deze exclusieve 25-jaar oude flessen zijn beperkt beschikbaar via de webshop van de distilleerderij en staan symbool voor het erfgoed van Aberfeldy; een echte limited edition, dus. De whisky wordt, afhankelijk van het jaar, op eikenhouten vaten of oude sherryvaten gerijpt, waardoor de herkenbare smaak tot stand komt. Zo vind je vleugen van honing, kruiden en vanille terug in de whisky die simpelweg tot stan komen door tijd. Want: smaak komt in dit geval met de jaren.

Whisky met een gouden randje

Ben jij die man van smaak die het liefst groots uitpakt voor de feestdagen? Dan is de Aberfeldy 12Y misschien iets voor jou: een premium single malt Scotch whisky gemaakt van het zuiverste water en de fijnste gemoute gerst en heeft een zoete, honingachtige smaak met tonen van vanille, toffee en een vleugje rook: perfect om puur te drinken of in een Aberfeldy gold fashioned. Net zo goed van smaak als de 25 jaar oude whisky, maar – net als de 16Y en 21Y variant – makkelijker om in handen te krijgen. Én, om de ervaring helemaal compleet te maken, kun je speciaal voor de feestdagen een Goldbar bestellen; een luxe gouden case voor je Aberfeldy 12Y.

Dat is weer eens wat anders dan een saai paar sokken onder de boom.

Style
  • Aberfeldy
  • Aberfeldy