De Rolls Royce van Sammy Davis jr. staat te koop

De Amerikaanse jazzartiest en alround entertainer Sammy Davis jr. was vroeger een graag geziene gast bij verschillende P...

De Amerikaanse jazzartiest en alround entertainer Sammy Davis jr. was vroeger een graag geziene gast bij verschillende Playboy-programma's zoals Playboy After Dark (een late night show dat leek op een feestje). De zanger was veelzijdig en bevriend met onder andere Hugh Hefner en Frank Sinatra. Samen met laatstgenoemde kocht Davis een Rolls Royce 1977 Camargue voor 148.000 dollar.

Lees ook: The Get Down Part 2 is onderweg

De betreffende Rolls staat vandaag de dag te koop en kan dus zomaar van jou zijn. Sinatra en Davis kochten allebei een auto en gaven deze cadeau aan elkaar. Volgens de verhalen was een maffiabaas uit New York verantwoordelijk voor de nieuwe kleuren en de zwart getinte ramen. De auto werd origineel geleverd in gedeeltelijk zwart en rode kleuren maar werd volledig zwart geverfd.  Momenteel staat de auto te koop op deze veiling. Hoeveel de auto gaat opleveren is natuurlijk nog niet bekend, op dit moment ligt de waarde nog verrassend laag (ongeveer 36.000 euro). Buitenkansje dus, bieden maar.  Een goed excuus ook om eens terug in de tijd te gaan, zie hieronder het optreden van Sammy Davis jr. in Playboy After Dark.

https://www.youtube.com/watch?v=H5eyq3AWNgw

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="188833,188835,188837,188839,188841,188843"]