Eigen F1-wagen in huis? Op Catawiki kun je meebieden voor een echte Formule 1-auto

Altijd al een rondje door de buurt willen rijden in een echte F1-wagen? Dan is dit je kans.

formule 1

Krijg jij ook altijd een licht minderwaardigheidscomplex als de buurman weer eens in een dikke bolide de oprit oprijdt? Dan wordt dit jouw moment om indruk te maken. Stel je voor: de garage rolt open en als een echte Max Verstappen loop jij in overall met Red Bull-logo het huis uit om vervolgens je eigen F1-wagen in te stappen. Een bescheiden tikje tegen het gaspedaal en weg ben je. Het beste van deze next-level fantasie? Hij kan zomaar eens werkelijkheid worden. Door de drive bij de McDonald's zal nooit meer hetzelfde zijn.

Een veiling voor de échte fans

Wanneer we op de website van Catawiki rondkijken zien we vooral veel oude F1-gear waar voornamelijk de die-hard-fans gelukkig van worden: oude helmen, zweterige pakken en veel te dure auto-onderdelen die je sowieso op je oude afgeragde VW Golf van vroeger wilde hebben. Maar het echte pronkstuk is toch wel de Scuderia Toro Rosso STR11 uit 2016. Je weet wel, een van die vette F1-wagens die elke zondag op TV te zien zijn. En die kan voor de kleine prijs van €456.000 misschien wel voor jou zijn.

Net als Max?

Op de website wordt gesproken over een wagen waarin grote namen als Carlos Sainz, Daniil Kvyat én Max Verstappen hebben gereden. Maar dat laatste blijkt volgens de experts niet helemaal waar. Toch is dat een detail dat we voor nu even achterwege laten. Een klein leugentje om bestwil. Een ander detail waar we voor nu even overheen lezen? De wagen zou op dit moment niet beschikken over een motor. En de kenners stellen dat het vrijwel onmogelijk is om deze STR11 rijdende te krijgen.

Maar met een greenscreen, zo'n zweterige overall en een bijpassende helm kom je een heel eind.

Entertainment
  • Autobahn.eu
  • Adobe Stock