Red Hot Chili Pepper Anthony Kiedis: 'De meest begeerde vrouw ter wereld was mijn vriendin'

Seksschandalen, drugs en optredens met een sok over zijn penis: Anthony Kiedis en de Red Hot Chili Peppers zijn niet all...

Seksschandalen, drugs en optredens met een sok over zijn penis: Anthony Kiedis en de Red Hot Chili Peppers zijn niet alleen bekend vanwege hun rockmuziek. De schaamteloze zanger is volgens de laatste berichten een zorgzame vader geworden. Moeten we dat geloven?

Lees ook: Eddy Terstall: ‘Ik heb bij vlagen last gehad van een soort omgekeerde midlifecrisis’  

De Red Hot Chili Peppers bestrijken een complete verdieping van het Four Seasons Hotel in Parijs. De suite is gereserveerd voor interviews en frontman Anthony Kiedis – belachelijk jong ogend voor zijn 54 jaar – vult de ruimte al bij binnenkomst met zijn goeie zin en brede lach. Geen wonder, hun single Dark Necessities heeft de band na vijf jaar stilte weer terug de hitlijsten in gekatapulteerd. Hij bestelt druivensap. Druivensap? Ja, deze keer waren het eens niet drugs en alcohol die hem inspiratie leverden voor het album The Getaway: naar verluidt was het met name de recente scheiding van zijn 32 jaar jongere vriendin, het model Helena Vestergaard.

Je was twee jaar samen met Helena en jullie leken gelukkig te zijn. Waar ging het mis? Als je me dit kort na de scheiding had gevraagd, was ik waarschijnlijk ineengestort. Zo erg heeft het einde me aangegrepen. Ik was boos en teleurgesteld dat ik twee jaar van mijn leven heb verspild aan één persoon. Het duurde even voordat ik de situatie als een bron van inspiratie voor nieuwe nummers zag. Maar Helena was gewoon niet volwassen genoeg voor een volwassen relatie. In een relatie ga je door ups en downs, dat is normaal. Veel jonge mensen hebben het geduld niet om een crisis te overwinnen. We waren geen team.

Misschien moet je het eens met iemand van je eigen leeftijd proberen. Een vrouw van in de twintig heeft op een man van mijn leeftijd het effect van een make-over, niet alleen op seksueel gebied. Jonge vrouwen zijn enthousiast en staan open voor nieuwe dingen: muziek, mode, dansstijlen, kunst en alles willen proberen. Ze zijn nog niet afgestompt en verveeld. Die frisse energie maakt me blij en houdt me op de been.

Even terug naar het jaar 2002. Heidi Klum. Het Duitse supermodel en Ric Pipino waren net gescheiden en een paar dagen later werden jij en Heidi hand in hand gesignaleerd. Destijds werd gezegd dat jij niet geheel onschuldig was aan het gestrande huwelijk. Om dit gerucht voor eens en altijd weg te nemen: ik was niet de reden voor Heidi’s mislukte huwelijk. Toen we begonnen te daten, was het beslist over tussen hen.

Heb je goeie herinneringen aan die tijd?Ja, heel erg zelfs. Elke man geilde toen op Heidi. De meest begeerde vrouw ter wereld was mijn vriendin, daar was ik trots op. Ik was op slag verliefd toen ik haar zag. Onze relatie duurde kort, maar was heel intens. Ik waardeerde vooral de hechte band die ze had met haar familie, omdat ik dat van huis uit niet kende.

Anthony Kiedis vertelt meer over relaties, drugs en de band met zijn zoon in het maartnummer. Bestel het blad hier of lees het artikel op Blendle. Nog gemakkelijker, neem een abonnement, dan sturen we iedere maand het blad naar je op.

https://www.youtube.com/watch?v=cozY_DFI5D0