Op deze manier heeft sex een grote invloed op jouw carrière

We schreven er pasgeleden nog over: in Zweden gaat het idee rond om alle werknemers 's middags een uur vrij te geven. In...

We schreven er pasgeleden nog over: in Zweden gaat het idee rond om alle werknemers 's middags een uur vrij te geven. In die tijd zouden ze lekker van bil moeten gaan met hun partner. Nu blijkt maar weer dat dit een puur straaltje genialiteit is. Als je de avond ervoor sex hebt gehad, doe je de volgende dag je werk namelijk een stuk beter en wordt je aanzienlijk productiever.

Lees ook: Dit is de Viagra 2.0 voor je liefdes- en sexleven 

Wanneer je sex hebt, en klaarkomt, zorgt dat voor een fijne hormonen-cocktail in je hersenen. Je voelt je verbonden met je partner, blij en tevreden. Die gevoelens duren voort tot de volgende dag, volgens professor Keith Leavitt, een gedrags- en managementdeskundige aan de Oregon State University. Hij onderzocht gedurende twee weken 159 getrouwde stellen waarvan beide partners werken, en kwam tot de conclusie dat een dagelijkse potje sex zowel goed voor de werknemer als de werkgever is.

Zowel de mannen als de vrouwen gaven aan dat ze zich de 24 uur na de sex gelukkiger voelden, meer zin hadden om te gaan werken en harder werkten dan wanneer er geen sex was geweest de avond ervoor. Daarnaast hebben mensen met veel plezier in de slaapkamer een gezondere balans tussen hun werk en privéleven.

Professor Leavitt geeft aan dat het omgekeerde ook waar is: 'Mensen die hun werkstress mee naar huis nemen, hebben een minder gelukkig sexleven. Dit is een herinnering aan het feit dat sex een sociale, emotionele en psychologische functie heeft. Het is belangrijk om er een prioriteit van te maken en er tijd voor te nemen.'

Geen eindeloze overuren maken, de hielen likken van je baas, of continu beschikbaar zijn in je vrije tijd: het hebben van een dagelijks orgasme is de weg naar een promotie. Dus, gooi je laptop uit – en je kleren ook. Werk ze!