We spraken Ryan Reynolds over zijn nieuwe film 'Life'

In de spacethriller Life is Ryan Reynolds een astronaut, die aan boord van zijn ruimteschip een Marsschepsel m...

In de spacethriller Life is Ryan Reynolds een astronaut, die aan boord van zijn ruimteschip een Marsschepsel moet temmen. Wij spreken de acteur in Londen over zijn Hollywood-carrière, die sinds Deadpool opeens weer in de lift zit.

Lees ook: Deze dames mogen zich best in een leren pakje hijsen voor de nieuwe Matrix  

Ryan, je naam circuleert weer op veel Hotste-acteur-van-Hollywood-lijstjes. Blij mee?Daar zit mijn moeder achter en ik mail zelf met de bladen of ik op de cover mag...

Oké, en nu serieus...Er is totaal geen strategie aan te pas gekomen. Joh, dik twintig jaar terug ben ik onder protest van mijn vader naar Los Angeles vertrokken om stand-up te worden. Hij was bang dat ik daar als zwerver zou eindigen, maar dat was nou eenmaal mijn droom. Ik kon goed grappen over mezelf maken, maar Robin Williams-materiaal was ik niet. Nadat ik een jaar in een lek bestelbusje heb gewoond, kreeg ik na een auditie prompt een filmrolletje. Die Hollywood-carrière is mij overkomen. En dit dus ook.

We zien je nu in de hectische scifi-blockbuster Life, maar nog niet zo lang geleden was je Mister Romcom in Hollywood. Heb je dat genre opzettelijk afgezworen?Niet per se, er zijn alleen niet zoveel leuke scripts voor romantische komedies.

Het is wel opvallend dat er net als jij zoveel Canadezen in Hollywood succes koesteren...

Daar heb ik wel een verklaring voor. Amerikanen moet je zien als onze grote broers, en die vinden zichzelf vaak geweldig. Dat gevoel kennen wij niet. Canadezen kennen nog de kunst om zichzelf belachelijk te maken, een zeer nuttige eigenschap in LA. Niet voor niets leveren wij al decennia komieken af, van John Candy en Dan Aykroyd tot Jim Carrey en Seth Rogen.

Lees het antwoord op deze vraag, en de rest van het interview, in de Playboy die nu in de winkel ligt. Hij is ook hier te verkrijgen, of lees het artikel op Blendle. Wil je het blad iedere maand op de mat hebben liggen? Neem dan een abonnement.

Life draait nu in de bioscoop.

https://www.youtube.com/watch?v=cuA-xqBw4jE