In goede banen - fitness in een zwembad van 50 meter

Playboy Health vertelt je elke maand alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Les 5: als je niet...

Playboy Health vertelt je elke maand alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Les 5: als je niet kan kiezen tussen fitness en zwemmen, ga je naar oud-olympiër Johan Kenkhuis.

Lees ook: Zo koop je een stoel in de Formule 1 

Johan Kenkhuis (36) zwom op de Olympische Spelen van Athene in 2004 naar een zilveren medaille op de 4x100 meter vrije slag, samen met Pieter van den Hoogenband, Mitja Zastrow en Klaas-Erik Zwering. Afgelopen maand opende hij in het voormalige Trouwgebouw in Amsterdam SwimGym, oftewel het eerste fitnesszwembad van Nederland. SwimGym combineert banenzwemmen, zwemtrainingen en fitness. Kenkhuis: ‘Onze coaches hebben zelf op topniveau gezwommen en gebruiken methodes uit het wedstrijdzwemmen om leden conditioneel én technisch te trainen.’

Onderwatercamera

Het biedt een alternatief voor publieke zwembaden, waar het erg druk is met recreatieve zwemmers. ‘Het zwembad wordt gerund als een fitnessclub waar je zeven dagen per week kunt trainen. Je kan via de handige SwimGym-app zelf je work-out inplannen. Dat is een primeur binnen de zwemsport,’ aldus Kenkhuis. Het zwembad heeft de olympische lengte van vijftig meter en is twee banen breed. Hoeft die coach niet zo hard te schreeuwen om je van instructies te voorzien. Als je echt op techniek wil trainen, kunnen de personal trainers gebruikmaken van onderwatercamera’s. Op twee grote beeldschermen aan de muur kun je dan je zwemtechniek bekijken en analyseren.

Meer info: swimgym.nl

Dit artikel komt uit de Playboy die nu in de winkel ligt. Hij is ook hier te verkrijgen, of op Blendle. Wil je het blad iedere maand op de mat hebben liggen? Neem dan een abonnement.