Zo krachtig wordt de volgende Xbox

Innovatie kan je niet tegenhouden, vooral in videogameland is het voor een hoop bedrijven stevig doorbeuken, en dus komt...

Innovatie kan je niet tegenhouden, vooral in videogameland is het voor een hoop bedrijven stevig doorbeuken, en dus komt Microsoft met een nieuwe Xbox. Alhoewel, helemaal nieuw is dit systeem niet. Het is net als in het geval van de Playstation 4 Pro een soort van Xbox One en een half, een One.5 dus.

In een video maakt Digital Foundry de specificaties van Project Scorpio, zoals de nieuwe Xbox heet, bekend. De beste man in de video was door ''de architecten van het systeem'' uitgenodigd om eens een kijkje te nemen naar de technische kant. In het kielzog van de nieuwe consoles van Sony en Nintendo moet Microsoft zijn best doen om bij te blijven. Het klinkt allemaal alvast veelbelovend.

Lees ook: Trailer: Spike komt met documentaire over Heath Ledger

We zullen het niet te technisch maken, daar is de video voor, maar de upgrade komt er op neer dat de cpu en de gpu een flinke opdonder krijgen. Hierdoor is het apparaat in staat om nog meer grafische pracht te tonen en meer informatie te verwerken. De fps (frames per second) gaat hierdoor omhoog waardoor ook al bestaande Xbox One en ook de Xbox 360 games soepeler zullen ogen. Net als met de Playstation 4 Pro is het met de Scorpio mogelijk om games in 4K te tonen. Hoe duur het apparaat zal worden is nog niet bekend. Goedkoop wordt de Scorpio in ieder geval niet, naar verluidt is hij duurder dan de Playstation 4 Pro en bedoelt voor hardcore-gamers. Wij zijn benieuwd, een potje Halo of Gears of War op de redactie blijft toch genieten.

https://www.youtube.com/watch?v=RE2hNrq1Zxs

https://www.youtube.com/watch?v=4DTmWDhSHC4