Jonna Fraser: 'Ondanks al die shine blijven mijn vrienden normaal doen.'

Hij was een van die boys in het New Wave-project, je weet wel: waar Lil’ Kleine en Ronnie Flex ook in zaten. Z...

Hij was een van die boys in het New Wave-project, je weet wel: waar Lil’ Kleine en Ronnie Flex ook in zaten. Z’n laatste EP kwam op nummer 1 binnen. 14 april dropt Jonna Fraser (24) zijn debuutalbum.

Lees ook: ‘Niemand zit hier op je te wachten’ – het maken in Hollywood

Eindelijk.Ja man, ik kan niet wachten. Hij gaat Jonathan heten, gewoon mijn eigen naam dus. Het wordt persoonlijker en qua stijl is het een mix met van alles. Als je m’n EP’s hiervoor hebt geluisterd, hoor je zwoele muziek, trapmuziek, rustigere vibe, wat hardere vibe. Het zijn 15 tracks, ik heb er een mooie balans in gevonden. Het zijn andere tracks die toch goed bij elkaar passen.

Wat zit er qua emoties in?Het zijn gewoon stories over vroeger en stories over nu. Hoe alles is gelopen, de route ernaartoe. Love songs, echte verhalen, verhalen die ik een beetje heb verzonnen. Alles. De druk is hoger dan alles wat ik tot nu toe gedaan heb. Ik had echt het besef dat ik mijn debuutalbum ging droppen. Voor elke track heb ik vijf, zes dagen uitgetrokken om ‘m helemaal goed te krijgen.

Het is goeie reclame voor je stad Zaandam. Dat konden ze wel gebruiken daar.Ja toch? Zeker weten. Zaandam is veel negatief in het nieuws geweest, ik hou me daar niet zo mee bezig. Na Blessed is het hard gegaan. We hadden een mini-tour aangekondigd, omdat we twijfelden of dat we die zalen uit zouden verkopen. Een maand voor de shows waren ze allemaal uitverkocht. Dus toen hebben we er nog een tour achteraan geplakt, die zijn ook weer allemaal uitverkocht.

Wie zijn je grote voorbeelden?Mijn vrienden en mijn moeder. Ondanks al die shine blijven ze normaal tegen mij doen. Als ik iets fout doe, zeggen ze het gewoon. We zijn een hechte groep. Niet eens dat ik naast mijn schoenen loop, want zo ben ik niet. Maar backstage voor een show wil ik rust aan mijn hoofd. Dan zijn ze allemaal mee en roep ik: ‘Hou effe je bek dicht, man’. Dan krijg ik terug: ‘Ja Jonna, je weet toch, wij schreeuwen altijd overal, dan had je ons niet mee moeten vragen, we zijn gewoon hier, hou jij gewoon je bek dicht’. Dat soort dingen waardeer ik.

Je EP gaat niet voor niks naar nummer 1. Nederlandstalige hiphop is groot al een paar jaar. Kun jij dat verklaren?

Lees het antwoord op deze vraag en de rest van het interview met Jonna Fraser, in de Playboy die nu in de winkel ligt. Bestel het blad hier of lees het artikel op Blendle. Nog gemakkelijker, neem een abonnement.

https://www.youtube.com/watch?v=jGqoTca_nZQ