Vrouwen hebben hun eigen soort ochtenderectie en daar kan jij van profiteren

De ODOL, oftewel de ochtenderectie, oftewel nocturnal penile tumescence wat zo goed als altijd wordt afgekort als NPT. W...

De ODOL, oftewel de ochtenderectie, oftewel nocturnal penile tumescence wat zo goed als altijd wordt afgekort als NPT. Wat blijkt? Vrouwen hebben het ook. Soort van tenminste.

Lees ook: De 9 bizarste sexgerelateerde reords

De meeste mannen zullen het herkennen: je wordt wakker en je ligt in een zelfgemaakte tent. Door een piek in het testosteron 's ochtends ervaar je vaak een erectie tijdens het wakker worden. Dit is goed ook trouwens, mocht dit niet het geval zijn dan moet je eens gaan nadenken of je testosteron gehalte wel in orde is. Vrouwen hebben volgens meerdere wetenschappers waaronder urineloog en seksadviseur Aleece Forsnight  hun eigen vorm van een ochtenderectie.

Geïntrigeerd? Dit gebeurt er: terwijl een vrouw slaapt pompt haar lichaam, net als bij de man, bloed naar de geslachtsdelen om het gezond te houden en ervaren ze hormoonpieken. Dit gebeurt ook wanneer je opgewonden bent wat als resultaat heeft dat de zwellichamen in de clitoris hard worden. Diezelfde zwellichamen heb jij in jouw jongeheer zitten, dit maakt hem immers hard wanneer jij hem het hardste nodig hebt. Jazeker, hetzelfde materiaal zit in een clitoris. Tijdens de REM-slaap ontvangt de clitoris meer bloed dan in de loop van de dag wat een zwelling oplevert, in tegendeel tot bij de mannen gebeurt dit bij vrouwen vooral intern.

Dit betekent niet direct dat de vrouw ontzettend opgewonden wakker wordt, net als dat een ODOL niet hoeft te betekenen dat jij opgewonden bent. Er valt echter wel aan toe te voegen dat iedereen, dus ook vrouwen, 's ochtends meer testosteron in hun lichaam hebben zitten wat vaak wel leidt tot een opgewonden gevoel. Niet voor niets vinden veel mensen ochtendsex de beste sex. Maak gebruik van dat testosteron, want jij als man kan het hierdoor in bed veel langer volhouden dan 's avonds. De bloedtoevoer zorgt ervoor dat alles bij jullie beide 's ochtends prima werkt en het testosteron gehalte zorgt ervoor dat je wel zin in de horizontale dans krijgt. 1+1 is toch echt 2.

Er zijn meer goede redenen om 's ochtends sex te hebben, zo zorgt het voor een versterkt immuunsysteem gedurende dag, een goed humeur en een betere band met je partner. Daarnaast voel je, je daarna vaak zelfverzekerd en energiek genoeg om met een goed gevoel aan de dag te beginnen ten slotte heb je meteen ook jouw ochtendgymnastiek gehad. Gelukkig geldt dit alles ook voor de vrouw. Een goede reden om de dag niet met koffie maar met sex te beginnen.