Gaan we deze Tesla T1 op de 24 uur van Le Mans in 2030 zien?

Het lijkt op een auto uit een sciencefiction film of op de volgende Batmobile maar de Tesla T1 gaan we mogelijk echt ooi...

Het lijkt op een auto uit een sciencefiction film of op de volgende Batmobile maar de Tesla T1 gaan we mogelijk echt ooit op de 24 uur van Le Mans zien rijden. Tijdens de endurance-race van dit jaar - op 17 en 18 juni- gaan we de Tesla nog niet kunnen aanschouwen, we zullen moeten wachten tot 2030.

Lees ook: Drie geweldige hypercars onder de hamer bij de decadente Villa Erba-veiling van Sotheby's

Vijf studenten uit Barcelona ontwierpen de T1 en deden met het concept mee aan de Michelin Design Challange 2017. Ze hopen de wagen naar het 13.6 kilometer lange circuit de la Sarthe te brengen waar ze 24 uur lang mogen racen in een van de meest iconische races ter wereld.

De tesla zelf heeft verschillende onderdelen, zoals de wielen, die rechtstreeks uit de 3D-printer komen (wij kunnen niet wachten tot we onze eigen Porsche kunnen downloaden). Onder de motorkap tref je een volledig elektrische motor met 335 pk aan waarmee de T1 in theorie 410 kilometer per uur zou moeten kunnen halen. Het indrukwekkendste zijn de windturbines waarmee de auto gebruik kan maken van windenergie. Het opstarten gebeurt met een accu maar zodra de T1 eenmaal opgang komt wordt wind door middel van een innovatief systeem opgevangen en omgezet in energie. Dankzij een dynamische as is de auto wendbaarder dan alle raceauto's die we momenteel kennen.

We hebben vernomen dat Jos Verstappen wel interesse heeft in een deelname aan de Le Mans, misschien is dit wel wat voor hem. Hoewel 2030 nog erg ver weg is en we het vermoeden hebben dat de auto's er tegen die tijd heel anders uitzien dan de bolides van vandaag kunnen wij niet wachten om de T1 in actie te zien. Als dat überhaupt ooit gaat gebeuren natuurlijk.

[gallery type="square" size="medium" ids="197981,197983,197985,197987,197989,197991"]