Om deze redenen moet je vaker sex in een hotel hebben

Een stel dat elkaar net heeft leren kennen, een affaire heeft, of na een lange fase van ontkenning dan eindelijk met elk...

Een stel dat elkaar net heeft leren kennen, een affaire heeft, of na een lange fase van ontkenning dan eindelijk met elkaar het bed in duikt, kiest graag voor een hotel. Regelmatig gebeurt dit in het echt maar je ziet het ook clichématig vaak in een film of serie voorbij komen. Hotels zijn niet gemaakt om in te slapen maar om stomende, loeihete sex in te hebben. Gelukkig bewijst een gezonde dosis psychologie dat nu ook.

Lees ook: Dit waren de meest sexy dames op het MET gala

Wanneer je in een vaste routine zit gaan jouw hersenen minder opletten, ze herkennen immers jouw woonkamer, kantoor en de route naar jouw werk al. Daarom lijkt de rit van jouw huis naar jouw werk soms zo kort terwijl een rit naar een onbekende locatie veel langer lijkt te duren. Ook lijkt de terugweg naar huis na een weekendje weg daarom vaak korter.

Wanneer jouw hersenen op een plek zijn die ze niet herkennen doen ze hun best om zo veel mogelijk informatie op te nemen, hierdoor kun je hetgeen daar gebeurt heftiger ervaren. Wanneer je dan eindelijk op een nieuwe plek bent wordt er meer dopamine aangemaakt, wat zoals je weet het stofje is waar je een prettig gevoel van krijgt. Jouw brein maakt bijvoorbeeld ook dopamine aan wanneer je een hamburger eet, sex hebt, cocaïne of alcohol gebruikt en naar muziek luistert.

Je kent een hotelkamer niet, hierdoor wordt de ervaring intenser, herinner je de sex later makkelijker en krijg je een dopamineboost. Die paar keer in dat hotel kan jij je namelijk nog wel herrineren hé? Terwijl alle keren in jouw eigen slaapkamer een mengelmoes van herinneringen geworden zijn.

Psycholoog Amy Muise bevestigt dit in een gesprek met De Huffington Post. De mens is continu opzoek naar nieuwe ervaringen, dit wordt uitgebreid besproken in het Self Expansion Model dat gebaseerd is op twee fundamentele principes. Ten eerste hebben mensen volgens dit model een intrinsieke drang naar expansie en ten tweede kunnen mensen dit bereiken dankzij een diepe relatie met een ander. In essentie komt het erop neer dat je zo vaak mogelijk nieuwe dingen moet proberen. 'Het is meer dan alleen een leuke tijd hebben, het gaat om het doen van nieuwe dingen die spannend, opwindend, uitdagend zijn en jouw perspectief verbreden.' aldus Muise. Sex buiten de slaapkamer is daarom een prima manier om jouw sexleven een goede boost te geven. Volgens Muise is sex op vakantie vele malen beter: je probeert nieuwe dingen, ervaart nieuwe omgevingen, proeft nieuwe gerechten en je hebt sex op nieuwe locaties.

Daarnaast krijg je bij hotels het gevoel van vakantie, ontspanning en wordt je relaxter. Dit is altijd goed want, hoe minder stress, hoe beter de sex.