Een one night stand of een lange relatie? Dat hangt af van de lengte van jouw baard

Baarden. Ze zijn geweldig. Zo kort kunnen we er over zijn ware het niet dat de wetenschap jou er nog het een en ander ov...

Baarden. Ze zijn geweldig. Zo kort kunnen we er over zijn ware het niet dat de wetenschap jou er nog het een en ander over te vertellen heeft. Misschien wil je dit even weten voor je een baard neemt, past het namelijk wel bij jou levensstijl? Ben jij het type jonge bachelor die af en toe een dame mee naar huis neemt voor een gezellig maar eenmalig avondje horizontaal dansen of ben je een man die helemaal klaar is voor een lange relatie met de liefde van zijn leven? Een baard of geen baard? To beard or not to beard? Voor iedere levensstijl is er een juiste baard te vinden.

Lees ook: Dit zijn tien wijze levenslessen van George Clooney

Uit onderzoek aan de Universiteit van Queensland in Australië blijkt namelijk dat vrouwen voor een one night stand liever kiezen voor een man met stoppels dan voor een lange baard of een gladgeschoren kaaklijn. Als het op lange termijn relaties aankomt valt een volle baard juist wel weer in de smaak. Dit komt omdat een man met een volle baard sterk overkomt. Je bent mannelijk, wijs, oprecht en vrijgevig als je een volle baard hebt. Kijk eens aan.

In totaal deden 8.520 vrouwen mee aan het onderzoek. Alle dames werden in drie groepen geplaatst waarna ze vragen moesten beantwoorden na het zien van een afbeelding van een man. De vrouwen in groep één kregen een gladgeschoren vent te zien, in groep twee een kerel met stoppels en je raad het al groep drie mocht kijken naar een man met een volle baard. Opvallend is dat de gladgeschoren man als slechtste uit de bus komt. Toch even doorgroeien nog heren.