WTF deze cocktail bevat gif van een vogelspin

Ook eten en drinken kan voor de echte waaghalzen een heuse ervaring worden. Zo kan je van Fugu (kogelvis) ontzettend doo...

Ook eten en drinken kan voor de echte waaghalzen een heuse ervaring worden. Zo kan je van Fugu (kogelvis) ontzettend doodgaat indien het gerecht niet goed bereid is en moet je met levende octopussen oppassen dat ze zich niet vastzuigen in je keel. Dat alles moet weggespoeld worden en hoe anders doe je dat dan met een cocktail waar een stevige portie gif in zit?

Lees ook: Lekker: Jim Beam komt met 5 soorten koffie

De eigenaar van bar Luciferina in Mexico Stad vroeg aan bartender Romeo Palomares om een cocktail te maken waarvan zijn gasten echt onder de indruk zouden zijn. Hierop vertrok Palomares naar de Mercado de Sonora wat ook bekend staat als de schimmige heksenmarkt in Sonora. Hier tref je kruiden en drankjes aan die we bij de plaatselijke supermarkt in ieder geval met geen mogelijkheid kunnen krijgen. Door een verkoopster werd hij erop gewezen dat je het gif van de vogelspin kan drinken zonder dat er gezondheidsgevaren mee gepaard gaan. Palomares was erover uit: dit hoort thuis in een cocktail.

Even later presenteerde hij de ''Aragog.'' De cocktail is dus toepasselijk vernoemd naar de grote spin uit de Harry Potter boekenreeks. Naast gif bestaat de cocktail uit Mezcal (het neefje van tequila), pisco (de likeur waarover Chili en Peru ruzie hebben), cachaça (een Braziliaans neefje van rum) en mangosap.

Maar is het wel echt veilig om de Aragog te drinken? Verschillende mensen geven aan dat hun tong verdoofd raakte na het drinken en dat ze kramp en tintelingen in hun mond en keel kregen. Daarnaast maak je extra veel speeksel aan en kan je last krijgen van zware oogleden.  Dit gevoel houd ongeveer twee uur lang aan... Desondanks is het cafe in staat om 200 exemplaren per dag te verkopen. Zet maar op de bucketlist!

Voor degene die het verstaan zie de cocktail hier gemaakt worden:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=d9UU1-6_YfI