Lil’ Kleine: 'Ik ben niet de beste rapper van Nederland, wel de grootste'

Lil’ Kleine is een superster en draagt dat ook uit. Zijn eerste album WOP! won talloze prijzen en werd 1,5 miljoen keer...

Lil’ Kleine is een superster en draagt dat ook uit. Zijn eerste album WOP! won talloze prijzen en werd 1,5 miljoen keer gestreamd. Let wel: binnen 24 uur na de release. En nu, aan de vooravond van de opvolger Alleen, spreekt Lil’ Kleine vrijuit. Over zijn muziek, zijn vorige en huidige liefde, de relletjes, de drank en de drugs, het geld, zijn vriend ‘en grote voorbeeld’ Ronnie Flex, en de man aan wie hij het meeste dankt: zijn vader.

Toen je een Edison won voor WOP!, bedankte je op het podium de man die je ook aanhaalt in je laatste single Alleen: je vader. Kun je eens beschrijven wat zijn belang in je leven is?

Om te beginnen zou ik er letterlijk niet zijn zonder hem. Hij is alles voor mij en ik doe alles voor mijn vader. Ik doe ook dít alles voor mijn vader. Ik ben grotendeels door hem opgevoed. Hij was altijd rechtdoorzee en reëel. Hij zou me nooit hebben geslagen, en dat was ook niet nodig, want ik luisterde altijd naar hem. Als hij zei: ‘Twaalf uur thuis’, dan was ik vijf voor twaalf thuis. Als ik niet luisterde, merkte ik dat hem dat oprecht verdriet deed.

Lees ook: Martin Scorsese: 'zonder humor had ik niet meer geleefd'

Had het ook slecht met jou kunnen aflopen? Heb je veel mazzel gehad? Of is je succes allemaal te danken aan je talent?

Talent is niet voldoende. Het gaat om iets heel, heel erg graag willen. En ik wilde dit zó graag, ik dacht aan niets anders, waar ik ook liep of fietste. Het is meer dat dan mijn talent, want ik ben echt niet de besterapper van Nederland. Maar wel de grootste.

Jouw liefde voor hiphop begon met De Straatremixes van D-Men. Hoe kwam je daaraan?

Downloaden. LimeWire heette dat. Dat zette je aan als je naar school ging, en als je dan op het eind van de middag thuiskwam, had je één nummer. (Lacht)

Je kreeg in de tijd van Drank en Drugs altijd vragen over je eigen drugsgebruik. Terwijl je van een aantal drugs juist nadrukkelijk afblijft.

Vooral coke. Weet je wat het is met coke? MDMA of een pil af en toe, maakt je oprecht een leuker persoon. Moet je ook niet elke dag of elk weekend doen natuurlijk, maar je wordt er geen heel ander mens van. Bij coke is dat anders. Als iemand die coke gebruikt een superleuk karakter heeft, wordt dat vervangen door het karakter van coke. Het karakter van jou, je persoonlijkheid, die je hebben gebracht waar jebent, verdwijnen ineens. En uiteindelijk verdwijnt álles. Ik merk het ook altijd meteen als mensen coke hebben gebruikt. Dat zijn de mensen die ineens vinden dat ze zelf helemaal de shit zijn.

Ben jij goed in relaties?

Ik maak vaak de fout erg snel verliefd te worden, daarom heb ik veel relaties gehad in mijn leven. Ik heb liefde op het eerste gezicht gekend, liefde die pas later verliefdheid werd en liefde die achteraf geen verliefdheid bleek. Maar nee, ik ben niet goed in relaties. Niet snel verveeld, wel snel afgeleid.

Je hebt een relatie gehad met Monica Geuze, een vlogger. Daarmee was niet alleen je relatie nog publieker, maar je hele leven. Toen hetuitging en zij zich negatief over je uitliet...

Lees zijn reactie en  de rest van het interview op Blendle en in de Playboy die nu in de winkel ligt. 

https://www.youtube.com/watch?v=tkuRffxA-Y0