Tijdens de Isle of Man zijn nu 255 mensen omgekomen

In totaal zijn er al 255 deelnemers omgekomen tijdens de Isle of Man dat voor het eerst in 1907 gehouden werd. Een bizar...

In totaal zijn er al 255 deelnemers omgekomen tijdens de Isle of Man dat voor het eerst in 1907 gehouden werd. Een bizar hoog getal dat nog aangevuld kan worden als je de sterfgevallen aan de kant van de weg meetelt.

Zelfs als toeschouwer ben je niet veilig, twee werknemers kwamen om het leven en zeker vier mensen die stonden te kijken kwamen dankzij de ongelukken om. Ondanks de sterfgevallen wordt het evenement nog altijd ieder jaar in juni georganiseerd op het eiland Man (Groot-Brittannië).

Lees ook: Wow, zie de POV-video van deze gast op de mooiste parkourbaan ter wereld

Ook dit jaar is het raak, inmiddels zijn drie mannen, waaronder een Nederlander, omgekomen tijdens de race. Gisteren overleed de 28-jarige Jochem van den Hoek na een ongeluk tijdens de eerste ronde. Drie dagen geleden uploadde hij nog de onderstaande video over zijn trainingsweekend. Van den Hoek is niet de enige Nederlander die op dit stratencircuit omkwam, ook Dennis Hoffer uit Hoogkarspel kwam niet levend van het eiland af. Hij deed in 2015 mee aan de Manx Grand Prix.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=374&v=urWeJ0AS-BI

Gisteravond kwam de Ier Alan Bonner om en enkele dagen daarvoor overleed de Brit Davey Lambert. Vorig jaar overleden er in totaal vier deelnemers. Het overlijden heeft niets te maken met hun competenties op de motor, het circuit is gewoon belachelijk gevaarlijk. Je scheurt met honderden kilometers per uur door woonwijken, langs stoepjes, over rotondes en vlak langs huizen. Check de onderstaande POV-video's voor een impressie.

https://www.youtube.com/watch?v=wB1zweCSaAM

https://www.youtube.com/watch?v=OmNXCJt7K3Q&t=646s

Eigenlijk is het verwonderlijk dat de race nog steeds niet verboden is al zijn wij van mening dat de Isle of Man gewoon ieder jaar door moet kunnen gaan. Voor de heren die meedoen is het vaak een langlopende droom om de race te voltooien of zelfs te winnen en de deelnemers weten van te voren dat ze de race kunnen bekopen met hun leven. Wij vinden het in ieder geval ongelofelijke bazen en hebben de grootste respect voor deze waaghalzen. Zie enkele crashes hieronder en bedenk je even wat deze gasten wel niet op het spel zetten voor de ultieme adrenaline kick.

https://www.youtube.com/watch?v=IzQLl9cLt6A