Veel mannen hebben een nogal verrassende voorkeur als het gaat om de manier waarop ze plassen

Zittend of staand, dat is de vraag

plassen

Het ultieme badkamerdebat: zittend of staand plassen? Wij dachten bijna zeker te weten dat je als man er het liefst even goed voor gaat staan. Want hoe kun je anders dominantie uitstralen? Zittend met je broek om je enkels? Dat dachten we niet. En je wilt natuurlijk ook stiekem kunnen kijken hoe de boel er bij de buren bij ligt. Niet te opvallend natuurlijk, want we zijn nog net niet zeker genoeg in onze mannelijkheid om onze buurman te voorzien van een welgemeend complimentje over zijn zaakje. Maar uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de mannen toch liever níét staat tijdens het plassen. Wacht, wat?

Echte mannen zitten

YouGov voerde een onderzoek uit in maar liefst dertien landen om erachter te komen hoe de mannen in deze landen het liefst plassen. De mogelijkheden waren alsnog redelijk braaf; de mannen in alle landen beperkten zich tot óf staan óf zitten (een creatieve derde optie is helaas niet ontdekt). Maar de voorkeur ging voor een groot deel van de mannen toch uit naar met het achterste neervlijen op een porseleinen troon. Voornamelijk Duitse mannen zitten graag; maar liefst 62% van de Duitse mannen plast toch liever zonder moe te worden. In Zweden zijn de resultaten 50/50 en in Australië plast maar liefst 39% van de mannen zittend. Dat is toch een aanzienlijk groter deel dan verwacht.

Mannen die niet willen zitten

De echte die hard-plassers zijn toch wel de Britten en Mexicanen. In Engeland plast slechts 24% van de mannen zittend en in Mexico plast slechts 6% van de mannelijke bevolking in een hoek van 90 graden. Staand of zittend plassen blijkt dan ook weer een leeftijdsdingetje; zo staan 18 tot 34-jarigen in Duitsland liever terwijl ze de blaas legen. In Engeland, daarentegen, zitten alle jonge en vitale knullen liever wanneer ze naar het toilet gaan.

En eigenlijk, heel eerlijk, is dat misschien ook wel beter. Zittend plassen is namelijk volgens de experts ook beter voor de gezondheid. Dus laat die broek zakken en neem het ervan; geeft ook veel minder rotzooi in de badkamer.

Knowhow
  • Clint.be
  • Adobe Stock