Via de achterdeur: dit zijn verschillende misopvattingen over anale seks

Deze week gaan we eens flink wat mythes debunken over anale seks; voor velen de 'heilige graal' van de slaapkameractiviteiten.

anale

Als we films en series mogen geloven duiken alle mannen de slaapkamer in met een dubbele agenda; als een ware Ethan Hunt probeert de man in kwestie wanneer hij maar kan via de achterdeur naar binnen te glippen. En vaak blijkt dit ook letterlijk een 'Mission Impossible'. Want de vrouwen waar deze romcom-hunks mee de koffer in duiken houden die achterdeur naar Walhalla goed op slot. Maar ook in het echte leven lijken vrouwen redelijk terughoudend als het gaat om anale seks. En dat komt mogelijk door de vele misvattingen die hierover bestaan. Tijd om die misvattingen voor eens en voor altijd te debunken zodat die deur naar Narnia misschien eindelijk een keer open gaat.

1. Het doet niks voor vrouwen

Veel mensen geloven dat deze vorm van seks voor vrouwen helemaal niks doet. Dus waarom zou ze het dan doen? Ze heeft dan misschien geen prostaat maar anale seks draait om zoveel meer dan deze klier. De anus is namelijk enorm gevoelig en dat betekent optimaal plezier voor jullie beide.

2. Het is pijnlijk

Dat, heren, is waar glijmiddel voor is uitgevonden. Goed, misschien niet expliciet waar glijmiddel voor is uitgevonden, maar het helpt zeker enorm om pijn tijdens de anale seks te beperken. Dus gebruik voldoende glijmiddel en doe het rustig aan. Niks aan de hand!

3. Het kan zonder condoom

Je kunt inderdaad niet zwanger worden van anale seks (schokkend, we weten het). Maar een condoom gebruiken is alsnog aan te raden. Want een SOA kan zich ook via anale seks verspreiden. En wanneer je eindelijk het heilige land mag betreden wil je er niet met zweren en bultjes weer vandaan komen. Zorg er wel voor dat je altijd je condoom vervangt wanneer je switcht naar vaginale seks. Wel zo schoon voor haar.

4. Het wordt een vieze bende

We hadden je graag vertelt dat het niet zo is. In het kader van keeping the magic alive. Maar ook wij moeten de realiteit in de ogen kijken: seks is soms gewoon een beetje smerig. Lichaamsvloeistoffen vliegen over en weer; een beetje rollebollen gaat sowieso gepaard met sperma, zweet en afscheiding. Maar de kans dat je tijdens anale seks poep tegenkomt in de slaapkamer is heel erg klein. Want hoewel we graag geloven dat we enorm geschapen zijn; we komen lang niet in de buurt van het gedeelte van de darm waar de vieze bende zich bevindt. Wanneer jullie gewoon zorgen dat alles goed schoongemaakt wordt en je er niet drie uur voor de seks nog even goed voor gaat zitten in de badkamer is er niets aan de hand.

Dus volgende keer heb jij verschillende argumenten paraat om iets dichter bij de heilige graal te komen. Onthoud wel: als je haar moet overhalen is het geen volmondige 'ja' en dat betekent dus een 'nee'.

Knowhow
  • Women's Health
  • Adobe Stock