Heel Holland brouwt: inmiddels 370 bierbrouwerijen in Nederland

Heb jij ook een brouwerij in je achtertuin staan? Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is he...

Heb jij ook een brouwerij in je achtertuin staan? Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal bierbrouwerijen in Nederland verviervoudigd sinds 2007. Terwijl er in 2007 nog maar 90 brouwerijen in ons land waren te vinden staat de teller inmiddels op de 370. Het merendeel tref je tegenwoordig aan in Noord-Holland. Vooral in Amsterdam vliegen de kersverse brouwerijen je om de oren, hier vind je er in totaal 45 (in 2007 waren dat er slechts vijf). Limburg (25 brouwerijen) en Noord-Brabant (65 brouwerijen) verliezen dus hun koppositie. Vorig jaar waren er trouwens 422 brouwerijen in Nederland dus er is dit jaar toch nog sprake van een kleine daling.

Lees ook: Zin in een biertje? Ga drinken bij deze brouwerijen

Misschien moeten we eens kijken naar ons eigen Playboy-biermerk want klaarblijkelijk is het goed te doen om in je eentje of met twee man te brouwen. Bij 270 Nederlandse bierbrouwerijen werkt namelijk maar één persoon die mogelijk vooral hobbymatig te werk gaat.  Ook wel leuk voor de vrijdagmiddagborrel.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=Gbq5Wh3b5RU