Maak kennis met de Hennessey hypercar die 465 km per uur aantikt

De Texaanse tuners van Hennessey Performance Engineering zijn begonnen aan de bouw van de mogelijk snelste auto ter were...

De Texaanse tuners van Hennessey Performance Engineering zijn begonnen aan de bouw van de mogelijk snelste auto ter wereld voor op de openbare weg. Misschien ken je Hennessey al van de moddervette Exorcist Camaro met 1.000 pk of deze 6x6 VeliciRaptor wat een flink opgepimpte Ford F-150 Raptor is. Het tuningsbedrijf is met name bekend geworden dankzij hun Venom GT waar nu de Venom F5 uit voortkomt. De naam F5 is gebaseerd op de schaal van Fujita. Dit wordt gebruikt om de kracht van tornado's te classificeren, de schaal loopt van F0 naar F5 met F5 als catastrofale tornado's. Dat klinkt veelbelovend.

Lees ook: Gaan we Porsche in de Formule 1 zien? 

De Venom GT begon als een experiment dat van start ging na het maken van een Dodge Viper met 1.000 pk. John Hennessey, de oprichter van het tuningsbedrijf, vertelt in de onderstaande video hoe ze tot de F5 zijn gekomen. Na de 1.000 pk Viper was hij opzoek naar een nieuwe uitdaging, uiteindelijk kwam hij op het idee om een auto met evenveel pk te maken maar met veel minder ballast.  Het resultaat was de Venom Gt concept die maar 900 kilo zou wegen en in theorie zou horen bij de snelste auto's ter wereld. Ze hebben er uiteindelijk zelfs een Guinness World Record mee gezet.

De F5 moet een meesterwerk worden die dit gaat overtreffen. Eentje waar ze alle opgedane kennis van de afgelopen jaren in de praktijk kunnen brengen. Naar verwachting krijgt de Venom F5 een V8 die 1.500 pk oplevert. Hiermee red hij de nul naar honderd binnen twee seconden en bereikt hij een topsnelheid van, houd je vast, 465 kilometer per uur. We houden het in de gaten, check voor meer informatie de video hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=26ANu9BTGH8