Donnie: 'Als ik heb geblowd, ben ik een soort Epke Zonderland op een surfplank'

Sinds rapper Donnie vader is, staat hij serieuzer in het leven. In de nieuwste Playboy vertelt de rapper dat hij door het ouderschap een 'gepocheerd ei' is geworden, maar dat betekent niet dat hij nooit meer een joint aanraakt.

Donnie

Dat het ouderschap je als persoon kan veranderen, is iets waar rapper Donnie over mee kan praten. Zo vertelt hij in de nieuwste Playboy dat hij sinds het vaderschap veel emotioneler is geworden. "Ik ben een gepocheerd ei geworden. Een gepocheerd ei ligt in een dun schilletje in warm water en als je ’m opensnijdt, dan loopt het eigeel eruit. Dat zijn mijn emoties, zeg maar."

Ik ben emotioneler en zachter geworden. Omdat je meer verantwoordelijkheid hebt, kijk je ook gewoon anders naar de wereld. Ik wil niet zeggen dat ik serieus ben geworden, maar je wordt wel serieuzer.’

Familieman

Donnie zal zichzelf dan ook omschrijven als een echte familieman. "Heel erg. Andere mensen vinden het vreselijk, maar ik geniet als we met Kerst met het gezin gaan gourmetten. De oudste is nu 3 jaar, hij begrijpt steeds beter wat je zegt en praat een beetje terug. De jongste is ook al een echt minimensje, hij is een half jaar en druk aan het rollen en kruipen. Ook gelukkig aan het doorslapen, dat is belangrijk. Hij begint zijn draai te vinden. De oudste is dol op hem, hij noemt hem ‘baby’ en wil het liefst de hele dag bij hem zijn. Dan is het: ‘Baby, baby!’ Hij is ook heel erg dol op pinguïns, vanwege de grappige manier waarop ze lopen. Dat doet hij zelf ook de hele tijd na, dus laatst voor zijn verjaardag heb ik een pinguïnpak gekocht. Zodra hij thuiskomt, gaat hij rondlopen in dat pak. Ik vind dat geweldig."

Blowen

Dat Donnie serieuzer in het leven staat, betekent echter niet dat hij helemaal niet meer blowt. Wel blowt hij minder. "Dat probeer ik alleen nog te doen als ik in de studio ben. Dat heeft te maken met het creatieve proces in z’n geheel. Als ik blow, dan gaat er een soort luikje open. Ik hoor de beat en begin in mijn hoofd te converseren met mijn oma en mijn neef: wat zouden zij nu zeggen, welke oneliners zouden er opkomen? Vanuit die oneliners ga ik dan weer een grap maken en dingen verzinnen. Ik kan ook schrijven zonder te blowen, maar dan stotter ik meer. Als ik heb geblowd, ben ik een soort Epke Zonderland op een surfplank die helemaal in de flow over de golven manoeuvreert. In nuchtere toestand gaat dat met mijn manier van praten allemaal wat roestiger."

Benieuwd naar de rest van het interview? Je leest 't in de nieuwste Playboy. Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • Interview Fleur Baxmeier
  • NL Beeld