Richard Hammond vertelt in dit video-interview over zijn crash in Zwitserland

Eerder deze maand werd bekend dat voormalig Top Gear presentator Richard Hammond een pracht van een conceptcar de verdoe...

Eerder deze maand werd bekend dat voormalig Top Gear presentator Richard Hammond een pracht van een conceptcar de verdoemenis in geholpen heeft toen hij hem in Zwitserland van een heuvel afslingerde tijdens de opnames van Amazon's The Grand Tour. In een interview van een half uur met DriveTribe vertelt hij dat hij voor zijn leven vreesde en hoe de crash, aan de hand van enkele foto's, precies gegaan is.

Lees ook: Is dit binnenkort de duurste Porsche ooit?

Zelf heeft Hammond de crashlocatie niet goed gezien. Nu hij het ziekenhuis verlaten heeft ziet hij de foto's, waarop een aardige krater te zien is, voor het eerst. De Rimac Concept One, zoals de conceptwagen heet, is volledig uitgebrand. 'Gelukkig hebben we wel bewezen dat de concept One veilig is, Richard Hammond was een prima crash test dummy.' aldus Mate Rimac. Daarnaast was de auto een leenauto van iemand die de conceptcar al gekocht heeft. Het bedrijf Rimac verloor dus niets maar de eigenaar van de auto zal de crash met pijn in zijn hart gezien hebben.

Het is niet de eerste keer dat Hammond gewond raakt tijdens een crash. Eerder dit jaar had hij een crash met een motor en elf jaar geleden raakte hij ook gewond toen hij het snelheidsrecord wilde verbreken met een Vampire Jet-Car.  Zie het hele interview ook HIER.

https://www.youtube.com/watch?v=_a_-pV5cksQ