Deze game uit 1991 is bijna 10.000 euro waard

Afgelopen week troffen we op Ebay een Lamborghini met bijpassende boot aan. Vandaag viel ons oog op deze zeldzame game v...

Afgelopen week troffen we op Ebay een Lamborghini met bijpassende boot aan. Vandaag viel ons oog op deze zeldzame game van de voormalig Electronic Arts (EA) medewerker David Amor.

Tegenwoordig staat EA bekend om FIFA, Need for Speed, Battlefield en Madden, deze reeks met voornamelijk sportgames heeft een flinke geschiedenis. In deze geschiedenis tref je onder andere Lakers versus Celtrics and the NBA Playoffs  aan. Het spel is gemaakt voor de Sega Megadrive. Klinkt allemaal niet erg bijzonder? Misschien wel wanneer je erachter komt dat het spel mogelijk richting de 10.000 euro waard is. Met nog 24 uur te gaan staat het hoogste bod op 5.600 pond oftewel 6.387 euro. Eerdere biedingen gingen over de 9.000 pond heen maar die zijn teruggetrokken.

Lees ook: Op Ebay kan je nu een Lamborghini met bijpassende speedboot kopen

Tijdens het opruimen van zijn huis, dat hij te koop zette, moest voormalig EA CEO Mark Lewis van zijn collectie Megadrive-games af. De imposante collectie omvatte alle Megadrive-games die EA ooit gemaakt heeft omdat hij van iedere game die ze uitbrachten een kopie kreeg. Het maatje van de CEO, David Amor, plaatste de hele verzameling op Ebay en kreeg van verzamelaars te horen dat hij iets speciaals had. Van de betreffende Lakers versus Celtics bestaan namelijk maar twaalf exemplaren, en diezelfde verzamelaars hebben een stevige zak duiten voor het spel over. De game zelf is niet eens speciaal, een Amerikaanse versie is namelijk gewoon redelijk verkocht. Het spel kreeg echter nooit een release in Europa maar de dertien zeldzame exemplaren hebben een Europese PAL-verpakking. Het zal je maar 10.000 euro waard zijn.

Zie de advertentie hier, je hebt nog 23 uur om te bieden en check hieronder gameplay.

https://www.youtube.com/watch?v=tHw9Xu89jEM