Netflix komt met documentaire Icarus over het Russisch dopingschandaal

Gisteren plaatste streamingdienst Netflix de trailer online van de documentaire Icarus. Naar verluidt betaalde Netflix m...

Gisteren plaatste streamingdienst Netflix de trailer online van de documentaire Icarus. Naar verluidt betaalde Netflix maar liefst vijf miljoen dollar voor de licentie van de film waarmee ze uiteindelijk meer boden dan Amazon en Sony. Icarus gaat over het inmiddels welbekende Russische dopingschandaal. Afgelopen jaar werd bekend dat bijna alle Russische Olympische sporters aan de doping zaten. Het zou zelfs zo ver gaan dat 99% van de topsporters uit Rusland doping gebruikte, uiteindelijk bleek er een samenzwering te zijn waar volgens velen zelfs Vladimir Poetin mee te maken zou hebben.

Lees ook: De laatste trailer van Dunkirk weet de spanning vast te houden

Documentairemaker Bryan Fogel kreeg de kans om kennis te maken met de Russische wetenschapper Dr. Grigory Rodchenkov die een vooraanstaande rol speelde in het dopinggebruik binnen Rusland. De samenwerking nam al snel enkele twists nadat duidelijk werd dat er politieke belangen op het spel stonden en betrokkenen onder mysterieuze wijze kwamen te overlijden. Rodchenkov voelde zich bedreigd en vluchtte naar de Verenigde Staten. Zodoende verandert een sportdocumentaire in een geopolitieke thriller. De film ontving veel positieve reacties tijdens meerdere filmfestivals. W zijn dus ontzettend benieuwd.

Vanaf vier augustus is de documentaire op Netflix te bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=qXoRdSTrR-4