Mercedes lanceert eerste pick-up ooit: de X-Klasse

Vanaf november van dit jaar staat de eerste Mercedes pick-up in de showrooms. We hebben lang op de luxe terreinwagen moe...

Vanaf november van dit jaar staat de eerste Mercedes pick-up in de showrooms. We hebben lang op de luxe terreinwagen moeten wachten, maar het resultaat is dan ook wel verbluffend.

Lees ook: Is dit binnenkort de duurste Porsche ooit?

Met een lengte van 5,34 meter valt de nieuwe Mercedes zeker op. Voor de Duitse automaker was het nog een hele klus om het nieuwe model herkenbaar te maken. Maar ook zonder ster op de grill kunnen we zien dat het een Benz is. Toch is dat niet helemaal waar. De X-Klasse is gebouwd op een platform van de Nissan NP300 Navara. Een Duitse auto met een Japans tintje dus.

Als je de stoere pick-up wil kopen heb je nog wel heel wat om over na te denken. Mercedes-Benz laat je namelijk kiezen uit een vier- of zescilindermotor. Die kun je dan ook weer krijgen met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automaat met zeven versnellingen. Over de bekleding mag je ook lang twijfelen. Je kan kiezen uit zes soorten bekleding, inclusief twee leren varianten.

Mercedes kwam gelijk naar buiten met het prijskaartje van de nieuwe X-Klasse. De brute auto kan van jou zijn vanaf een kleine 38.480 euro. Natuurlijk hebben wij de foto’s, waardoor je alvast kan genieten van de nieuwste Duitse creatie.

Bron: The Gentlemans Journal