Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone X

Gisteren was het zover, de persconferentie van Apple waar reikhalzend naar uitgekeken werd door Apple-fans en zelfs de A...

Gisteren was het zover, de persconferentie van Apple waar reikhalzend naar uitgekeken werd door Apple-fans en zelfs de Apple-haters konden geen kant op. Het nieuwe Steve Jobs Theater bij de gloednieuwe Apple campus was even het middelpunt van de wereld en hoewel de meeste nieuwtjes al gelekt waren konden we rekenen op een aantal interessante ontwikkelingen. Journalisten van over de hele wereld konden hun enthousiasme amper bedwingen en stroomden richting het theater om vooral te leren over de kersverse iPhone X.

Ook tech-eindbaas Steve Wozniak had het een en ander te vertellen over het Steve Jobs Theater.

De presentatie

Apple CEO Tim Cook begon de presentatie met een ode aan Steve Jobs.

Apple CEO Tim Cook opens the #AppleEvent with a tribute to Steve Jobs pic.twitter.com/qLH2WZWTP4— NBC News MACH (@NBCNewsMACH) September 12, 2017

De Apple Watch

Het eerste onderdeel op de agenda was Apples smartwatch. Volgens sommigen zou het nieuwe uurwerkje boven merken als Rolex en Omega staan, wij betwijfelen dat ten zeerste maar je kunt niet ontkennen dat het een tof stukje tech is. Je hebt nu geen iPhone meer nodig om het horloge proper te laten functioneren, zo kan het apparaat nu zelf bellen en muziek streamen. De Series 3 horloge is vanaf 22 september te koop voor 400 euro. Het is een kwestie van smaak maar wij verkiezen nog altijd een klassiek automatisch uurwerk om onze pols.

 

De Apple TV

Vanaf 15 september kan je aan de slag met de nieuwe Apple TV. Het apparaat weet films en tv series in 4k te streamen. Voor 179 dollar kan je aan de slag met de variant met 32gb en voor 199 dollar kan je gaan voor de 64gb versie.

Vervolgens werd het tijd voor de nieuwe iPhone

Dat de iPhone 8 er zo goed als hetzelfde uitziet als de 7 werd Apple niet in dank afgenomen. Volgens velen op Twitter wordt de iPhone 8 gezien als een standaard, onbelangrijk deel van de familie. Een twitteraar vergeleek de iPhone 8 met Meg Griffin, het niet serieus genomen familielid van de serie Family Guy.

Daarnaast vonden veel mensen het onbegrijpelijk dat er naast een iPhone 8 een iPhone 10 werd aangekondigd, oftewel de iPhone X (spreek je uit als Iphone ten). Dit is natuurlijk een hommage aan het tienjarig bestaan van de iPhone. Degenen die de roddels en leks in de gaten hebben gehouden wisten dit natuurlijk allang maar het argument tegen de X is toch wel dat de 8 al verouderd is voor hij überhaupt is uitgekomen.

Helemaal waar is dat laatste natuurlijk niet, de iPhone 8 heeft enkele flinke verbeteringen ontvangen. Zo heeft de 8 een veel betere camera, een snellere processor en True Tone display maar nog wel gewoon een ouderwets LCD-scherm. Voor het uiterlijk hoef je het verder niet echt te doen. De iPhone 8 komt in drie kleuren te weten zwart, zilver en goud (wat door het hele internet roze wordt genoemd).

Verder kan de nieuwe iPhone draadloos worden opgeladen (echt nieuw is dit niet, de Samsung Galaxy kan dit al een tijdje). Je kunt overigens nog steeds geen koptelefoonaansluiting vinden op het apparaat. We vragen ons af of de iPhone 8 wel echt een boeiende stap vooruit maakt. Je kunt het waarschijnlijk beter houden bij de 7 of overstappen op de X. De 8 kost je tussen de 800 en 1.000 euro. 

De X

Wil je wel een nieuw design in je broekzak dan moet je voor de X gaan. Het hele apparaat is voorzien van glas, aan zowel de achter als voorkant, op een stripje waar de camera zit na. De X heeft een 5,8 inch OLED scherm (waar ze Samsung grof geld voor moeten betalen want die maakt ze) wat zorgt voor mooiere kleuren en een betere batterijduur, de X gaat namelijk twee uur langer mee dan zijn voorganger. Natuurlijk valt op dat de home-button verdwenen is. Vanaf nu ontgrendel je de telefoon met je gezicht door FaceID en ga je terug door van beneden naar boven te swipen. Het unlocken door middel van je gezicht kan vanuit iedere hoek dankzij de 3d technologie van de camera. Zodoende ziet de telefoon jouw gezicht met diepte in plaats van als een 2d afbeelding.

Vanaf 27 oktober is de iPhone X te bestellen, je moet er wel een klein fortuin voor over hebben, het apparaat kost je namelijk 1.159 euro. Vanaf drie november kan je dan het toestel op de deurmat verwachten. Het kan natuurlijk nog duurder, Apple komt met een versie met 256 GB aan opslag, deze kost je 1.329 euro.

We zijn eerlijk gezegd niet helemaal overtuigd, de X is vet maar verder viel het wat tegen. De eerste lijstjes met betere alternatieven en parodieën verschijnen ook al online. De diehard Apple fan heeft natuurlijk geen keuze, die kiest voor de X.