Dit zijn de gevaren van sekstoys met wifi: sommigen vermoorden je, anderen bespioneren je

We voorspelden het begin dit jaar al: sekspoppen die kunnen praten, dildo’s met camera’s of vibrators die op afstand te...

We voorspelden het begin dit jaar al: sekspoppen die kunnen praten, dildo’s met camera’s of vibrators die op afstand te besturen zijn. Niks is te gek in 2017 én dit is nog maar het begin.

Verschillende buitenlandse media meldden het deze week: we krijgen seksrobots die gehackt kunnen worden en je uiteindelijk nog kunnen vermoorden ook. De tech-expert van de Australische Deaking University zegt daar het volgende over: 'hackers kunnen een robot of een elektrisch apparaat hacken en de volledige controle hebben over de verbindingen, armen, benen en andere bijgeleverde gereedschappen zoals bijvoorbeeld messen of lasapparaten.'

Lees ook: Niet alleen winter komt, er zijn nu Game of Thrones-dildo's 

Het lijkt misschien wat ver gezocht, maar de robots lopen op eenzelfde systeem als een telefoon of pc en als zo een apparaat, of seksrobot, is verbonden met internet, is het mogelijk voor hackers om in te breken.

https://www.youtube.com/watch?v=AqokkXoa7uE

Van twee andere seksspeeltjes is ook bekend dat deze gemakkelijk te hacken zijn: de Siime Eye Vibrator en de app We Vibe 4 plus.

Siime Eye Vibrator

De vibrator heeft een camera aan de tip, zodat gebruikers kunnen zien wat er tijdens de seks gebeurt, ook is deze natuurlijk met wifi te verbinden, waardoor seks op afstand een hele nieuwe dimensie krijgt. De oplettende lezer heeft het waarschijnlijk al door: verbinding met wifi. Oftewel een mogelijkheid om te hacken. De man hieronder laat zien hoe makkelijk het ergens is, dus vertel niet tegen te veel buurtbewoners dat je zo een vibrator in het bezit hebt. Vertel het maar gewoon niet.

https://www.youtube.com/watch?v=NdfD4Pod9ho

We Vibe 4 plus

De We Vibe 4 Plus app is een op afstand bestuurbare vibrator. Via een app kan de man, of vrouw, in kwestie verschillende modussen op de app selecteren, of deze zelf verzinnen. Mocht je nu gewoon in hetzelfde huis wonen kan je hem altijd nog gebruiken tijdens het boodschappen doen. Pas alleen op dat niemand ziet dat je die app gebruikt, want ook op deze app is in te breken. Waardoor ‘inbrekers’ de vibrator zouden kunnen bedienen. Het is niet dat deze beelden te zien krijgt, maar data kan de hacker wel halen waar deze vibrator gebruikt wordt. Toch even opletten dus bij het aanschaffen van sommige sekstoys.

https://www.youtube.com/watch?v=4vwYQUo2LSw

Lees ook: 2017, het jaar van de seksrobot