Geef je op voor de briljante Distinguished Gentleman's Ride

Eind deze maand is het weer tijd voor The Distinguished Gentlemans Ride. Wat ons betreft één van de betere evenementen v...

Eind deze maand is het weer tijd voor The Distinguished Gentlemans Ride. Wat ons betreft één van de betere evenementen van het jaar. Duizenden mannen en vrouwen stappen in dandy-waardige flamboyante outfits op hun stijlvolle vintage motoren en rijden over de hele wereld, inclusief Nederland, om aandacht te genereren voor prostaatkanker en de mentale gezondheid van de man, met de nadruk op zelfmoordpreventie. Daarnaast steunt het evenement de Movember Foundation.

Lees ook: VIDEO: alles is geweldig aan de Distinguished Gentleman's Ride

Ieder jaar weer weet de organisatie meer geld op te halen voor de gekozen goede doelen, momenteel staat de teller op 2.295.452 dollar. Ze zijn er nog niet, de organisatie heeft de magische 5 miljoen als doel gesteld.

The Distinguished Gentleman’s Ride vond voor het eerst plaats in 2013. Destijds brachten 11.000 deelnemers gezamenlijk 277 duizend dollar op. In 2014 deden 20.000 mensen mee en is er omgerekend 1,3 miljoen euro opgehaald. In 2015 stond de teller op 37.000 deelnemers en 2 miljoen euro. Vorig jaar haalde de ride 3,65 miljoen dollar op en deden er 57.088 mensen mee. Er is dus nog altijd sprake van een stijgende lijn.

Het evenement komt oorspronkelijk uit Sydney, Australië waar organisator Mark Hawwa geïnspireerd raakte door een foto van Don Draper uit Mad Man in een klassiek pak op een oude motor. Dus, heb jij een toffe motor en een tweed pak liggen? Tijd om je op te geven.

Zie de trailer, de aftermovie van vorig jaar en nog meer gaaf beeldmateriaal hieronder. Heerlijk dit. Meer info en donatiemogelijkheden vind je hier.

https://www.youtube.com/watch?v=LH6Z_eIQ6dE

https://www.youtube.com/watch?v=AArh41oYkqc

https://www.youtube.com/watch?v=EALc_-Omofg