Dit is de BMW R18 'The Crown': een lekker futuristische tweewieler waar je mee gezien wilt worden

BMW Motorrad bestaat 100 jaar en dat betekent een vette motor om de gelegenheid te vieren.

motor

Het is een flinke leeftijd: BMW Motorrad bestaat 100 jaar en dat betekent dat er een model moet komen om de gelegenheid te vieren. Tijd voor BMW om dik uit te pakken. Ontwerper Dirk Oehlerking werd aan het werk gezet om het jubileumrijtuig te ontwerpen en het resultaat is een lekker futuristische tweewieler waar je mee gezien wilt worden.

Hij kan écht alles

Goed, misschien kan hij niet álles maar volgens Oehlerking hééft deze boxermotor wel echt alles: "Ik begon met een nieuwe BMW R18 die ik vervolgens heb gestript. Zoals altijd werkte ik met hardschuim en karton om de vorm, de lijnen en het ontwerp te maken. Het doel was om er krachtig, elegant en snel uit te zien in combinatie met een innovatieve look", vertelt hij in een persbericht. Maar dit puik staaltje vakwerk was niet zomaar in elkaar gezet. Verschillende aanpassingen in de technologie waren nodig. Zo moest de wielophanging compleet veranderd worden met een dubbele swingarm met centrale veerpoot en zijn de roestvrijstalen uitlaatspruitstukken volledig met de hand gemaakt. Mocht jij net als wij niet zoveel van motors weten en vooral genieten van plaatjes en fantasieën: geen zorgen. We hebben hieronder wat kiekjes voor je verzameld.

Kek voertuigje

Hoewel het geheel een beetje futuristisch aandoet, heeft de BMW R18 'The Crown' ook wel weer iets minimalistisch; gewoon lekker strak. En dat is voor het gebruikersgemak zeker een voordeel. Al met al een kek voertuigje, dus.

Goodlife
  • BMW Motorrad, Redactie Nautique
  • BMW Motorrad