Playmate Mira maakt een statement tegen pesten bij RTL Late Night

Nog altijd is pesten voor veel jongeren een groot probleem. Gisteren maakte het CBS cijfers bekend waar menigeen niet vr...

Nog altijd is pesten voor veel jongeren een groot probleem. Gisteren maakte het CBS cijfers bekend waar menigeen niet vrolijk van werd. Meisjes van 15 tot 18 jaar oud worden online tweemaal zoveel gepest als jongens. Onze beeldschone Playmate van de maand september Mira heeft er net als velen in haar jeugd ook veel last van gehad, gisteravond was ze te gast bij Humberto Tan om een statement te maken en om advies te geven aan scholen, slachtoffers en de ouders.

Lees ook: Geef je op voor de briljante Distinguished Gentleman's Ride

Ook voor de ouders is het niet makkelijk om een gepest kind te hebben, vaak zien ouders niet goed wat er met hun kind gebeurt waardoor hulp uitblijft. Niet expres maar simpelweg omdat het lastig is om te doorgronden wat er nu precies gaande is. Mira werd gelukkig goed gesteund door haar ouders waardoor Humberto vroeg wie haar had kunnen helpen door iets anders te doen. 'De school' zegt ze resoluut, 'die hadden geen interesse in wat er gebeurde.' De school beloofde dat er wat gedaan zou worden indien Mira met bewijsmateriaal kwam. Met goede moed verzamelde ze bewijs waarna een medewerker van de school het materiaal doodleuk verscheurde, 'Je moet niet op alle slakken zout leggen.' kreeg ze ten slotte te horen. Dan zakt de moed je als dertien jarig meisje ongetwijfeld aardig in de schoenen, we zouden juist veel meer moeten doen.

Mira zegt in het interview dat het pesten diepe sporen heeft achtergelaten, zo is het lastig om mensen te vertrouwen en wordt ze er vaak onzeker van. Dat laatste is nergens meer voor nodig want met haar fotoshoot laat ze duidelijk zien dat ze zelfvertrouwen heeft en een krachtige dame is. 'Het is een dikke middelvinger naar alle pesters' gaf ze in een eerder interview aan.

Bekijk een fragment van RTL Late Night  hieronder en bekijk de hele aflevering hier. Natuurlijk zie je de geweldige shoot in de Playboy die je hier kunt krijgen, of zie de fotoshoot volledig op Playboyextra.

https://www.youtube.com/watch?v=NY1Dizh6YhY