Goede nachtrust en voldoende sex maakt je gelukkiger dan geld aldus ondezoek

Onderzoekers aan de Oxford Economics en National Centre for Social research onderzochten wat het voor mensen betekent om...

Onderzoekers aan de Oxford Economics en National Centre for Social research onderzochten wat het voor mensen betekent om een goed leven te hebben. Opvallend genoeg vonden de 8.250 onderzochte Britten het vooral belangrijk dat ze lekker sliepen. Slaap is belangrijker nog dan een succesvolle carrière en de gezondheid van je familie zo blijkt. De onderzoekers vroegen naar zestig verschillende aspecten van het leven, denk hierbij aan hoe het gesteld is met de carrière, familie, vrienden en sociale netwerken, hoe ze zich voelen over hun gemeenschap en hun financiën.

Lees ook: Zes tips om jouw slaapritme na de zomer terug te krijgen

Er is een score opgesteld van 0 tot 100, een soort 'goed leven schaal,' het inkomen scoorde bijzonder laag terwijl de nachtrust de koppositie siert. Achtereenvolgens zijn de volgende punten het belangrijkst wanneer het komt op het leiden van een goed leven: nachtrust, het seksleven (slechts een derde was hier tevreden over), baanzekerheid, gezondheid van familie en de verbinding die iemand heeft met de maatschappij.

Nu zijn enkel Britten opgenomen in het onderzoek dus helemaal generaliseerbaar naar andere landen of culturen is het mogelijk niet maar het geeft toch een interessante indicatie van waar we allemaal naar streven in het leven. Allen zitten we vol in de 'ratrace' om meer centen te krijgen, een betere baan te vinden en ergens op de piek van de apenrots te belanden, maar eigenlijk is het gewoon vooral belangrijk dat je lekker slaapt en goede seks hebt. Gelukkig komen die aspecten van het leven vaak hand in hand.

Bron: Saintsbury's