Het leven en de visie van Cooper Hefner

Zesentwintig jaar en dan het imperium van je vader erven, Cooper Hefner (26) zal vanaf nu het nieuwe gezicht van Playboy zijn.

Cooper Hefner

Hugh gaf voor zijn overlijden aan dat zijn zoon grootse plannen voor het merk heeft. Cooper groeide op in de Mansion en kent het Playboy-leven als geen ander. Er zijn veel overeenkomsten tussen Cooper en Hugh maar er het is ook duidelijk dat Cooper een hoop dingen heel anders doet dan zijn vader.

@backlink(204551)

Cooper Hefner werd op vier september 1991 in Los Angeles geboren als zoon van Hugh Hefner en voormalig Playmate Kimberley Conrad. Hij is de jongste in het gezin dat verder bestond uit halfzus Christie, halfbroer David en oudere broer Marston. Hefner groeide voornamelijk op in het welbekende en inmiddels verkochte Playboy Mansion waardoor hij veel heeft meegekregen van de levensstijl van zijn vader. Cooper's moeder Conrad (die tot Playmate of the Year in 1989 verkozen is) stond erom bekend dat ze na de geboortes van haar zoon de Mansion om wist te toveren tot een 'rustige' gezinswoning.' Cooper heeft die tijd ooit als tam benoemd en gaf aan dat de wilde feesten van de jaren zeventig en tachtig veranderden in formele jasje dasje evenementen. In 1998 gingen Conrad en Hugh Hefner uit elkaar waarna er weer wat meer leven in de brouwerij kwam. In 2010, ruim 12 jaar later dus, zijn Conrad en Hugh Hefner pas gescheiden, Hugh gaf destijds aan dat hij eerder had willen scheiden maar dat de twee samen bleven wegens hun kinderen. Hugh Hefner kocht het huis naast de mansion waar Conrad in alle rust en zonder zorgen kon wonen. De zoons Cooper en Marston pendelden heen en weer tussen beide panden. (lees verder onder de afbeelding)

 

My brother and I when I was brought back from the hospital #throwbackthursday

Een bericht gedeeld door Cooper Hefner (@cooperbhefner) op

De jeugd

Cooper Hefner liet op sociale media vaak zien hoe het leven in de Mansion eraan toe ging, ook sprak hij zich regelmatig in interviews uit over zijn jeugd. Zo heeft Cooper aangegeven dat tijdens de wildere feesten, die na 1998 weer op gang kwamen, de beveiliging soms diende als babysitters om hen beide weg te houden bij het feestgedruis. Hugh Hefners eerste twee kinderen waren toen al volwassen (inmiddels zijn ze beide in de zestig) dus die woonden niet meer thuis. Net als zijn vader diende Cooper een tijdje in het Amerikaanse leger maar tot een uitzending kwam het nooit. Hij diende bij de reservisten van Californië die zich vooral bezig houden met het verlenen van hulp bij rampen binnen hun eigen staat. (Lees verder onder de afbeelding)

 

I love my state, I love my country, and I love my ice coffee #lunchbreak #offbaserefuel Een bericht gedeeld door Cooper Hefner (@cooperbhefner) op

Zijn carrière bij Playboy

In 2016 begon Cooper met zijn werk bij Playboy maar hij voelde zich er niet helemaal thuis. Cooper heeft duidelijk een heldere visie bij het bedrijf en delen van zijn visie kwamen niet helemaal overeen met de toen heersende visie binnen het bedrijf. Zo wilde Cooper zich meer gaan richten op de millennial-generatie en wilde hij schrijven over politiek en feminisme. Cooper bedacht een volledig nieuwe merkstrategie dat meer aandacht zou hebben voor zijn generatie maar toen hij dat er niet helemaal door kreeg besloot hij bij Playboy te vertrekken. Hij richtte de startup Hop Media op, een bedrijf dat zich specialiseert in de creatie en verspreiding van content op verschillende platformen.

Zijn relatie met Scarlett Byrne

In 2015 verloofde Cooper zich met de 26-jarige actrice Scatlett Byrne. De brunette ken je misschien van de Harry Potter-films of The Vampire Diaries. Byrne is geboren op zes oktober 1990 in Londen en staat erom bekend een feministe te zijn die zich inzet voor gelijkheid en de seksuele vrijheid van de vrouw. Eerder dit jaar schreef ze dit feministische essay voor Playboy en schitterde ze in een prachtige fotoshoot.

'Als vrouwen laten zien dat ze de baas zijn over hun eigen lijf en iets doen met seksualiteit, dan wordt het bijna automatisch gezien als een afscheid van je intellect. Was ik nu de enige die het raar vindt dat als Playboy een topless vrouw laat zien en Men’s Health op de cover een man in dezelfde pose, maar dat Playboy uiteindelijk als schunnig wordt neergezet?' Aldus Byrne in haar essay. Zie een deel van haar fotoshoot hier(lees verder onder de afbeelding)

Terug bij Playboy

In 2016 kwam Cooper terug bij Playboy, hij werd aangesteld als Chief Creative officer. Het eerste wat hij deed was het terugbrengen van naakt wat een jaar eerder uit het blad was verwijderd in een poging om meer adverteerders aan te trekken en de jongere generatie aan te spreken. Volgens Cooper sloeg zijn vader de plank hier mis en hij noemde het dan ook 'een directe aanval op hetgeen zijn vader al die jaren voor heeft gestreden.' Naakt kwam terug en hij riep de #nakedisnormal in het leven. Zijn verloofde was één van de eerste dames die weer naakt in het blad te zien waren.

Zijn visie

De visie van Cooper heeft hetzelfde fundament als die van zijn vader: vrijheid, gelijkheid en een gezonde dosis hedonisme. Ook Cooper is rebels, progressief en een voorstander van activisme. Hij spreekt zich vaak uit tegen Donald Trump en zegt 100 procent feminist te zijn. Met betrekking tot de relaties van zijn vader heeft hij ooit gezegd dat zijn vader een echte klootzak kon zijn. Dus verwacht niet dezelfde relatiedrama's die zijn vader had. Daarnaast geeft Cooper met regelmaat aan dat hij Playboy wil klaarstomen voor jongere generaties. Ten slotte heeft Cooper Hefner zijn eigen versie geschreven van The Playboy Philosophy, een versie die vernieuwd is ten opzichte van de versie die geschreven is door zijn vader. Lees de hele filosofie van Playboy HIER. Cooper zal het merk voortzetten, opfrissen en ervoor zorgen dat naakt helemaal nergens meer heen gaat. Daarbij wordt het naakt nog stijlvoller, is er meer ruimte voor hedendaagse problemen met betrekking tot raciale gelijkheid en homoseksualiteit en blijft de Playboy-levensstijl een prominente plek in het blad behouden.

 

Backgammon with the family #FathersDay

Een bericht gedeeld door Cooper Hefner (@cooperbhefner) op