Winterjassen voor echte mannen

Pak jij dit jaar je oude winterjas nog eens uit de kast of doe je mee met de nieuwe trends? We zetten ze voor je op een rijtje.
@media (max-width: 679px){#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6f4f222aa5 img{#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6f4f222aa5 img{#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6f4f222aa5 img{#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6f4f222aa5 img{#fig-65e6f4f222aa5 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}winterjassen

De winter is meestal geen popular seizoen, maar toch is er een positief puntje aan de lagere temperaturen en het veranderende weer: er komen weer nieuwe modetrends. Pak jij dit jaar je oude winterjas nog eens uit de kast of doe je mee met de nieuwe trends? We zetten ze voor je op een rijtje.

Een statement maken met je winterjas

Als het kouder en vroeger donker wordt, krijgen we massaal een slecht humeur. Gelukkig kunnen winterjassen laten zien dat je positief bent. Deze winter dragen we opvallende jassen waarmee je een statement kunt maken. Deze statement jacks hebben grote patches, quotes en opvallende prints. Je valt zeker wel op tussen de massa. Of je nu kiest voor een parka, leren jas of bomberjack, de statement jas past bij een simpele look. Jeans en een simpele t-shirt zijn echt genoeg. Daardoor vestig je alle aandacht op de jas.

@backlink(208099)

Dikke, warme jassen

We geven het niet graag toe, maar stiekem kunnen we ook flinke koukleumen zijn. Gelukkig mag je deze winter weer kiezen voor een dikke, warme winterjas. Een jas met dikke veren is weer helemaal terug. Je kunt deze kopen in veel verschillende kleuren, prints en motieven. Kijk je naar warme materialen, dan is dons het allerwarmst. Het lijkt dan bovendien net alsof je een super getraind lichaam hebt en ontzettend veel stijl hebt. Een matte, dikke winterjas is een prima keuze. Net zo’n prima keuze is een glanzende versie. Het gaat vooral om de dikte. Moest je vroeger rillen van de kou om er stijlvol bij te lopen, mag je nu echt kiezen voor de warmte.

Lekker groot

Dikke, warme jassen zijn dus in, maar lekker grote jassen ook. Oversized is al een enorme trend bij de vrouwen, maar het doet nu ook z’n intrede in de mannenwereld. Je kleding mag echt lekker losjes zitten. Een paar maten te groot is echt prima. Het geeft je veel bewegingsvrijheid en comfort én het is in de mode. Helemaal goed! Niet alleen je winterjas mag groot uitvallen. Ook je trui, cardigan of broek mag een beetje te groot zijn. De trend is afkomstig van de hiphop en rapscene uit de jaren ‘90. Na bijna 30 jaar wachten mag het weer. Een maatje te groot is de perfecte manier om aan de ‘oversized’-trend mee te doen.

Rood, roder, roodst?

Dit jaar kun je het best kiezen voor een rode winterjas, zeggen de experts van Winterjassen.com. Rood is dit jaar namelijk de trendkleur. Niet alleen bij winterjassen, maar ook bij heel veel andere kleding. Het mooie van de kleur rood is dat het een heel diverse kleur is. Rood hoeft niet meteen ‘felrood’ of ‘brandweerrood’ te betekenen. Het gaat echt van kersrood tot diep bordeauxrood tot de trendkleur marsala. Het nadeel van de kleur is dat je voorzichtig moet zijn. Rood is een opvallende kleur en voor je het weet loop je erbij als een tomaat. Daarom: doseer het een beetje. Een paar rode sneakers of een rode cap is al een heel subtiel maar modieus detail. En voor wie het aandurft: dit jaar eens een rode winterjas proberen?

Blauw

Wie niet zo van rood houdt, kan ook voor het altijd veilige blauw gaan. Hemelsblauw en denim blauw (zo blauw als je spijkerbroek) zijn perfect voor overdag en ‘s avonds. Ook hier geldt: alles met mate graag. Te blauw doet nogal denken aan de smurfen… Een blauwe gevoerde jas is al genoeg. Ga je voor iets subtielers, dan kun je ervoor kiezen een kashmir blauwe trui onder je jas te doen. Zodra je deze op de kapstok hangt, komt de elegantie naar voren. Maar kies je voor een blauwe jas, dan heb je de trend van deze winter zeker goed begrepen!

In samenwerking met winterjassen.com

Laatste nieuws