Mensen die blowen hebben vaker sex

Blow je? Dan heb je waarschijnlijk ook vaker sex. Dat blijkt uit onderzoek van de Stanford University die 51.000 Amerikanen tussen de 25 en 45 jaar vroeg naar hun seks- en blowgedrag.

blowen sex

Tot de onderzoeksgroep van niet-blowers behoorden deelnemers die meer dan een jaar geen cannabis gebruikt hebben en het resultaat wordt niet beïnvloed door religieuze, culturele of financiële invloeden. 

Vrouwen

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen vaker sex hebben dan mannen. De blowende dames hebben gemiddeld zeven keer per vier weken sex, terwijl de niet-blowende vrouwen niet verder kwamen dan gemiddeld zes keer.

@backlink(198675)

Mannen

Bij de mannen is een vergelijkbaar resultaat te zien. Blowende mannen hebben 6,9 keer per vier weken sex, terwijl de mannen zonder een jointje maar 5,6 keer gemeenschap hebben.

In totaal blijkt dus dat blowende mensen 20% vaker sex hebben dan de niet-gebruikers. Toch kun je volgens hoofdonderzoeker Michael Eisenberg niet zeggen dat je meer sex hebt wanneer je softdrugs gebruikt. Dus je hoeft niet ineens jointjes in huis te gaan halen voor meer actie tussen de lakens. Het hele onderzoek verschijnt vandaag in het tijdschrift The Journal of Sexual Medicine, 

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.nl