Amazon Prime lanceert in Nederland maar is het de moeite waard?

Webwinkel Amazon wandelt Nederland binnen, niet om belasting te ontduiken maar om jou de dikste nieuwe producten en films te bieden. Wat is er allemaal te vinden?

the grand tour

We lezen links en rechts wel eens wat en de trailer van The Grand Tour  ziet er smakelijk uit maar na een korte ronde op de redactie blijkt hier niemand gebruik te maken van de dienst. Wanneer je een Prime-abonnement neemt kun je binnen een dag producten, zonder bezorgkosten, thuisbezorgd krijgen. Vergelijk het met de premiumdienst van Bol.com. Daarnaast kan je gebruikmaken van de video- en foto-opslagdienst en is sommige content eerder beschikbaar voor de Prime-gebruiker dan voor degene zonder een Prime-abbonement.

De Amazon muziekstreamingservice (Prime-Music) waarmee het concern de strijdt met Spotify wil aangaan wordt overigens nog niet genoemd en het geheel gaat via de Duitse website (ten dele naar het Nederlands vertaald) want een Nederlandse is er nog niet. Voor 3,99 euro per maand mag je dus aan de slag met de half-Nederlandse dienst waar nog het een en ander ontbreekt. De prijs gaat naar vanaf april omhoog naar 5,99.

Goed, wat krijg je nog meer bij een abbonement? De meesten vinden het ongetwijfeld wel fijn dat de kosten van Prime-Video zo lager worden, gamers krijgen automatisch een premium account bij Twitch, je krijgt cloudopslag en je krijgt je producten vanuit Duitsland binnen 24 uur thuisbezorgd (niet allemaal, sommige producten doen twee dagen over de reis). Alle diensten hadden we al dus baanbrekend is het niet maar alles onder één dak heeft wel zijn charme. Wat tref je eigenlijk op de Netflix van Amazon aan? Het volgende: